torsdag 22 september 2022

Tager du denna......

 

Allt det där som egentligen bygger på förtroende. När man ska samarbeta. Och på högsta nationell nivå var ju allt klart – redan före valet. Men när det blir på riktigt så klickar det uppenbart inte riktigt längre. Fast något lär det väl komma ut till slut. Åtminstone någon fars som kan plockas upp av ex vis Falkenbergs revyn.

Sipprar ut. Krackeleringar i några av de berörda partierna. Liberalerna som aldrig någonsin skulle samarbeta med SD är ju lakejerna som inte vet hur långt in i annan färgsättning de ska kunna gå för att bli kvar som parti även vid nästkommande val. Dessutom i kompanjonskap med SD som har en uttalad ambition att krossa liberalismen. Underliga saker händer absolut men det här torde vara höjden av det mesta.  

Likartat. Inre upprördheten i Kristdemokraterna som gjorde ett så uselt val. Inte helt framgångsrikt att vara kopia på det bruna. Och helt gömma bort de mjuka frågorna. Nu måste det arbetas för att jobba fram en ny profil – hur det nu ska gå till. En gåta större än störst.

Bilda regering och ställas utanför vissa politiska områden. Något ovanligt eller helt ovanligt. Men så är man helt ute på hal is. Sveriges enda Putin vänliga parti. Skulle givetvis vara något förbryllande om de skulle få något som helst med svensk utrikespolitik att göra.

Skapat en del kaos i Ryssland. Diktatorns beslut kring mobilisering av 300.000 reservister. Flera planer göra illa sig själv. Bryta en arm avsiktligt. Eller än värre för att inte komma med i slaktinsatserna. Flyget öppet från Ryssland till Turkiet. Biljettpriset 4.000. Och över en natt uppe i 15.000. Kan inte vara svårt sälja dessa flighter. Så länge de nu är öppna.

Mullrar från diktatorns sida. Hoten skalla. Innehåller kärnvapen. Inte för att värma, men väl för att utplåna. Leka med döden. Allt med kärn – vapen/kraft. Fast det finns ju även i vårt land de som hyllar kärnenergi. Snedseglarnas hyllningskör.

Var mycket ta in så där morgontimmarna. Precis som att nyheterna blossat upp än mera i närområdet, i Ukraina. Känns som det går i olika former av vågor. Allt medan jag själv är starkt berörd alla veckans dagar.

Bosse. Oerhört kunnig, kan leta, och vet var att leta. En hel del fann vi, annat icke. Men känner till hur jag kom in i det här. Med första anhalt den tidens fritidsnämnd. Förvaltningschef bandylegendaren Jan Erik Fink. Och sedan hittade vi annat också. Utbildning- och arbetslivsnämnden – som det hette då. Sandvikenhus med den tidens tillägg stiftelse. Även ledamot i kommundelsnämnd. Ersättare i kommunfullmäktige. Men blev ordinarie där i valet 1991. Tillträdde ordinarie i första Kommunfullmäktige av den 4 november 1991. Och så blev det väl s k oppositionsråd direkt 1992. Sedan har det ju bara rullat på. Tills nu. I alla fall i den här rollen som råd. Om det blir något annat får väl framtiden visa. Idag endast helt stängt i regionen, genom aktivt arbete från den valberedningen. Som naturligtvis gjorde sitt arbete helt professionellt och med största beräkning. God erfarenhet, god kompetens. Och då ska den givetvis nyttjas i den konstellationen som har det viktiga uppdraget göra det här urvalet.

Intressant samtal under eftermiddagen. Mycket till och med. Beslut måste ju leda framåt. Tänka bortom dagen. Känns moget och grundar sig på saklighet. Det är ju i det sammanhanget som jag ser det nödvändigt vara – mentalt, eftertänksamt och med tydlig framförhållning.

Gick i vågor. Stundom njutningsfyllt. Men stundom så haltar det också. Sista perioden kändes det som lite av soppa torsk. Oavgjort full tid. Förlängning och chanserna avlöpte varandra. I min egen favoritriktning. Kom som lite av kalldusch då Oskarshamn fick avgöra – framspelad av Greg Scott.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar