lördag 3 september 2022

Bröllop och känslor

 

Vakna på bortaplan. Inte så där vanligt. Ovanligt med annan sängkänsla – och mest det där med ovana kuddar. Precis som det brukar vara – första natten. Första inför andra och sista.

Rullade igång så smått. Arbetet med att få till detta med nya skåp i köket. Blev utflykt och tilläggsinköp av lite av varje, främst skruvar som passar. Heldagsjobb Nils-Olov/Per-Ewert.

För oss. Söka in vägen till Stora Sköndals kyrka. Min uppgift, ratta bilen. Anna-Gretas, följa gps:en. Vägen dit från Åkersberga gick direkt genom Stockholm C. Där C, trots valet inte står för Centerpartiet. Blir en del hets. Så gaspedalen trycktes ganska långt ned, resan igenom.

Underbar mottagning. Emelie, vilken härlig liten tjej. Spelar liksom inte någon roll att de bor nere i Berns Schweiz. Hanterar j svenskan ypperligt i alla fall. Och vilket charmtroll. Vad månde bliva.

Modern kyrka. Riktigt hemtrevligt. Och ett bröllop lägga på minnet. Så personligt! Med utvald personlig musik. Gammal tradition. Köra en klassisk bil fylld med texten ”Nygifta”. Fungerade med trädgårdsfesten. Kom ju inget regn. Men med värme i de stora tälten så var ju kylan inga som helst problem. Snittar, dryck, tårtor. Och alla dessa personliga tal. Allt för att visa uppskattningen till de tu, Anna & Tor. Många var de – presenterna. Och många var det – olika kanske – men massor av skålar. Kanske tagna från en önskelista. Mer överraskande. De närmastes överlämnande av nyckel till kvällens hotellrum. Och med viss förmaning till det ovanliga ”kör på”. Gav tusan i hotellrummet och återvända ut till Åkersberga.  

Kanske inte så överraskande. Men det stora jobbet. Rikta upp, skruva upp. De hade kommit verkligt långt. Måste ha kört lagarbete över dagen, Nils-Olov & Per-Ewert. Det svåraste, mest problemartade nu genomfört. Mycket genomfört men det som återstår inte alls i de svåraste elementen. Blir uppgifter för Nils-Olov att hantera över längre tid, själv. Fint blir det definitivt. Ett helt nytt kök med golvet och väggarna. Närmast lite avundsjuk.

Finanskris så nära. Kostsamma insatser sätts in för att motverka en ekonomisk härdsmälta. Miljarderna rullar i strid ström. Starka ord; väntan på en vinter i krigets tecken. Den här statliga satsningen verkar helt förankrad med positivt besked från alla andra partier.

Positivt för Gefle IF. Fixade ny tre poängare. 6-0 vinst som förstärker den stora ledningen i tabelltoppen. Blir närmast en omöjlighet för Sandvikens IF att nå ifatt. Blott ta av sig kepan och buga stort.

Skulle ju blott vara en sådan där match där det skulle räcka med att ställa ut skorna. Men icke. 4-1förlust borta mot Dala Järna. Inte alls efter planeringen. Skulle ju ha bollats upp en mindre final nästa helg. Men publikrekord. Nu lär det inte bli mycket kring ord som final. Och inte så mycket kring stor publik. Kanske inställningen. Årsunda fotboll, bara komma igen.

Bergmans fisk och rökeri i Saltharsfjärden i Norrsundet liksom Diléns i Valbo. Guld till båda och blev dessutom "best in class" i Nordiska mästerskapet i mathantverk. Så nu är de stolta. Dennis & Micke. Blott gratulera, välförtjänta pristagare. Höjer glaset och gratulerar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar