lördag 24 september 2022

...och en fredag

 

Det man inte hinner ena dagen hinner man nästa dag – kanske. Lite av manana – manna. Så blev gårdagen. Av egna anledningar. Men ändå anledningar det inte går riktigt veta bakgrunden till. Bara att de uppträder någon gång, ibland. Konstig känsla som det tog sin tid vandra igenom.

Vandrade dock igenom dagen som dag dessförinnan. Och meningsfylld med råge. Försöker förstå, tänker efter, drar slutsatser. Var man hör hemma, känner meningsfylldhet. Klart att det här med Räddningstjänsten faktiskt gett mig väldigt mycket åter. Samtidigt som insikten är stor vad som mer bör och kan göras. Tydligheten. Men troligen sjunger även det på sista versen.

Snabbade på lunchen. Som det skulle behöva göras från en plats till den andra. Men så uppträder det där som man aldrig kan förutse. Träffar bekanta. Och så drar tiden iväg fort. Klockan vandrar ständigt iväg medan konversationen fortskrider. Och trots tiden som försvann. Dialog med vänner berikar så mycket.

Det tidiga morgonsamtalt blev kort. Inför väntande sammanträdet och för att trycka korrekt vid parkeringsautomaten. Sökte uppta det under dagen lång. Inte helt uppdaterad att telefonmottagen var upptagen med att delta på en stor begravning. Person från förr som gett så varma minnen. Som samtalen varit så meningsfulla tillsammans med – oavsett ämnen. Men som så snabbt försvann från de levandes skara. Men minnen de bleknar aldrig.

Minnen finns också till hur mandaten sett ut de sista fyra åren. Men nu har vi i den styrande majoriteten tappat fyra stycken! 1 + 1 + 2. Genomlysningen, eftertanken. Borde vi kunna göra tillsammans. Att inte göra alls är inte alls alternativet. Egna laget, tillyxat frågeställningar till alla på listan. Men vet inte om de är utskickade! Synd, verkligen, om så inte blivit fallet. Personers åsikter är så viktiga ta till sig medan de är färska. Två veckor som passerat tenderar att övergå till det gamla. Där datumet gått ut. Sådana varor brukar ju reas ut, eller möjligen kasseras.

Väntande veckoslut. Fyllt med aktiviteter. Men främst det dr att få sönerna stråla samman. Vilket tydligen är möjligt när något barnbarn firas. Tacksam i kvadrat. Denna gång Lou i centrum. Och inom greppbar tid planeras tre bli fyra. November månad har ju redan sin höjdpunkt. Och nu berikas den månaden igen.

Bära ut. Blir dock lördagens händelse, den också. Bära ut själva skelettet till nytt jaktpass. Dock inte mitt arbete utan Carl-Henriks. Tar tillfället i akt med hjälp av bröder.

För egen del åka och besöka Hennings skapelse. Har ju varit dit för flertalet månader sedan i en form av förhandsvisning. Imponerad då och tänker inte bli mindre under lördagen. Vilken himla stor tillgång!

Fredagsaftonen med en viss blick mot premiären på serien under SHL.Blir spännande den också. Här finns ju antal teams som tillhör skaran – vi-som-vill-upp. Förkärleken till Björklöven vissnar aldrig. Löven faller aldrig av.

Vänskapsmatchen i bandy. Sandvikens AIK vs Solna AIK inställd. P g a att AIK inte får ihop fullt lag! Alldeles före seriestart! Har penninga hanteringen nu börjat krackelera?      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar