fredag 29 november 2019

White Friday


Black Friday. Sprids precis överallt. Matas på i annonser och i separata utskick. Men så långt från sanningen. För det här var egentligen den mest Vita fredagen denna säsong! Snön lyste så klart efter gårdagens nedfall. Och kallgrader mellan minus 4 – 5 gjorde att allt var kvar på marken. Så svarta fredagen – helt felaktigt.

Samtidigt, vissa annonser hade trängt sig på och in ordentligt i hjärnan. Fanns där registrerade – men fordrade i så fall bilresan till Gävle. Och kanske – men så blev det inte av – tiden hade vandrat iväg i sådan hastigt ryck. Det fick helt enkelt vara – och pengarna fanns kvar i plånboken. Eller var de eventuellt finns någonstans.

Rör sig – ordentligt i brandkåren – som det vanligtvis kallas. En professionell organisation som också kräver professionellt bemötande. I alla fall från officiella myndigheter. Ledsen när så inte sker, nu till och med inte skett. Då gäller det inte sjunka lika lågt. När andra är låga så gäller det gå högre. Den som inte följer avtal drabbas förr eller senare av förakt. Verkligheten hinner alltid ikapp.

Gott möte igen. Som det alltid är med Moussa och Annas gäng – projekt. Det som gör stor skillnad. Och inte böjer sig för osunda samtal. Påpekanden som inte finns – eller som framställs mest bakom ryggarna. Visar sig att det är svårt förnya, bryta invanda mönster. Till och med bryta invanda mönster som visat sig inte fungera. Det är tillsammans, i samarbete, samtal, samråd som det går göra den nödvändiga resan framåt. Jag har förtroende, förtroende till de vars hedersord är viktiga att hålla. Ger egen utveckling i att få delta i dessa förtroendefulla samtal.

Kul träffa det avspända gänget på väg mot Söderhamn. Med säkerhet inget SM guld i mars 2020. Men en grund att bygga vidare på. En sund grund. Nu när Saik bandy tog sig an Broberg. Oavgjort resultat kanske inte är så mycket skriva hem om. Men en framgång då laget låg under i stort sett hela matchen.

Lite snöskottning blev det i alla fall. Fast en del var ju taget redan. Gäller hålla undan. Speciellt när kanten mot tomten är den naturliga av- och påsläppningsplatsen för skolbarnen som har sin skolskjuts genom föräldrar och far föräldrarnas försorg.

Dagens hemskheter. Nu ett fynd från den försvunna 17 åriga tjejen. Hittat en del av henne som betyder att hon omöjligen kan vara i livet. Attack på klassiska London bridge. Knivattack som klassificeras som terror attack. Offer som dödats – men också gärningsmannen. Stockholm följer upp med skjutningar under kvällen. Allt som påminner om att det händer saker och ting runt om i världen. Som aldrig förr.

Avslutar med kvällskörning. Brandmännens julfest genomförts. Och jag nyttjade mitt eget körkort. Fungerar i alla väder. Uppenbart hade de haft en rolig afton, men också med måttfullhet. Vilket betyder att det finns insikt hur en fest ska genomföras. Bra. Det kommer ju alltid en dag efter – varje gång.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar