lördag 2 november 2019

Djurgååååårn


Lång dags färd mot guld. Eller än längre säsong. Och det var ju idag det skulle avgöras. Både uppåt Norrköping som intet hade spela om tog ledningen hemma med såväl 1 som 2 mål. som nedåt i den allsvenska serietabellen. Inte sämre av upptakten. Som också innehöll ett längre spelavbrott – när fansen kommer samman med olika aggressiva inställningar.

Malmö tågade direkt ifrån i Närkemetropolen. Och hade större delen av dagen händerna på pokalen. Med i racet också Hammarby. Medan Solnas lokallag väl egentligen aldrig var riktigt nära någon form av prispall. Men tillslut. Guldet till Stockholms Stolthet – i alla fall. Det positiva – gick ju inte till Skåneland i alla fall.

Längre ned. Det s k Norrlandsfönstret stängdes ned till stor del. AIK dunkade ut Sundsvall ur finrummet. Troligen konstant. Och Falkenberg kvar!! Från att vara akterseglade lång tid. Ovisst kvalspel väntar för Kalmar. Rekommenderar Nils-Olov välja nytt favoritlag!

Lördag med träningskänsla. Faktiskt. Nu blev det ju ingen kalvjakt förrän kommande lördag. Tabata pass på Strandbaden. Femton personer som mött upp så tidigt. Och så önskereprisen. Avslutning med Sally. Väldigt mycket avslutande gungning som sprider sig till rena mjölksyran i låren. Som avslutande övning fungerar den ju utmärkt. Väl vetandes att efter densamma så är det slut för förmiddagen.

Också annorlunda på annat sätt också. När programmet är som idag. Först frukost, sedan träning och då en väldigt omfattande frukost därefter.

Hann med att få upp lyktorna till kyrkogården. Och givetvis få fart på ljusen. Det är ju helg. Allhelgona till och med. Minnen går det utmärkt bära med sig varje dag. Fast kanske speciellt en sådan här helg. Minnen från idag blev ju mötet med Jan-Åke. Bygdens starke person. Ödmjuk i allt. Men kunskap i massor.

Fått på vinterdäcken. Men inte riktigt rätt passform! Fordras ett måndagsbesök på Vianor för att få till den centrala plastbiten som förhoppningsvis tar bort vobblingen. Martin får fortsätta at vara däckmästaren. Fast just idag skulle det gått lika bra med sommardäcken. Betydligt mildare väder än tidigare under veckan.

Körde upp efteråt. Till Hyttmarkens skog. De andra hade ju åkt upp och plockat svamp. Trots den sena månaden. November. Mycket svamp som de kunde få ihop under så pass kort tid. Mitt uppdrag var blott att komma dit med en fikakorg. Och se glädjen hos Ilse när hon blev ett med kakan.

Putsa fönster har nog aldrig varit någon av min favoritgren. Inte idag heller. Tog istället tillfället i akt för at dra undan de lövhögar jag producerade igår. Och fortsatte med min plockning av bär. Kanske, kanske jag klarar av både uppgifterna fullt ut under söndagen.   

Känslosam match för Tim. Och hans kommenterar för pappa Anders. Som kämpar för sitt liv. SIFs förlust i sista matchen mindre betydelsefullt. Än livet. Anders, en av de största personer jag någonsin träffat! Livet är inte alltid juste.

Avgörande seger för Gefle IF. Nu klar för förnyat kontrakt utan nervöst kvalspelande. Slängde direkt iväg mina varmaste grattis hälsningar med riktning Malin. Nu handlar det om at bygga upp för en ny säsong. Förändringar, givetvis. Men samtidigt finns det ju en ekonomisk situation ta hänsyn till också.

Eftermiddag. Klart jag hämtade mamma. Det vankades ju Brynäsmatch. Denna gång på Monitor Arena vs Frölunda och griniga Rönnkvists lag. Blev tuff match. Med intensitet. Och två mycket diskutabla situationer. Två Brynäsmål bortdömda. Båda kan verkligen diskuteras. Det andra definitivt. När Kålle lagets målvakt försökte trippa en offensiv hemmaback och den beröringen sedan ansågs som kontakt med mv! 31 – 24 i skott statistik för Brooklyn Tigers. Ändå kommenterades av bortalagets tränare att de totalt förde matchen! Avdelning – dålig förlorare. Brynäs 3 – Frölunda 1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar