måndag 18 november 2019

Tydlighet


Alltid reflektioner, egna och utifrån vad som är kvalitet, vad som är kreativ insats. Varierar betydligt dag från annan. Liksom det är viktigt ha et mål med vandringen. Annars kan man ju gå vart som helst. Men i ansvar gäller det lyfta fram olika konsekvenser innan beslut tas. Oftast är det ju så att där finns fördelar, liksom nackdelar. I seriösa beslutssituationer måste det alltid framhållas. Frågor ställas, av närmast ifrågasättande inslag. Så att beslutsunderlag också håller över tid. Seriositet är nyckelord liksom ledord.

Springa runt, runt i en tombola tar energi och ger mycket sällan tillfredsställelse. Kan istället tendera som en form av inbördeskrig. Och överlåter det till sydstatarna att driva. Men de förlorar ju, tror för mycket på Merrimac.

Väl satsad timme idag. För at förstå situationen för socialt företagande. Besök på Arbetsförmedlingen med 4.700 inskrivna som nu stängs och de inskrivna hänvisas till Gävle af istället. Mer utdelning på satsad krona då?

Finns massor med frågor ställa kring det mest effektiva sättet få framtidstro och motiv för den/de som hamnat utanför. Teoretiskt är ett sätt, i praktiken kanske något annorlunda? Men att något måste göras torde vara ett nyktert konstaterande.   

Trodde på mycket snabbt kommunfullmäktige. Men blev definitivt inte. Fastnade på avgifter för sophämtning. Kring betala för vad, eller betala i alla fall. Många ekonomiska frågor ställdes. Och lite funderingar kring om sopor kan ses som en tillgång, eller blott som en kostnad för den som har matrester att bidra med. Vad som ryms mest och bäst inom ordet hållbarhet. Kompostera sina egna matrester eller transportera dem för och till gasframställning. Miljöavtrycket borde vara viktigt analysera.

Ingen motion idag – heller. Men lägre fram, någon gång. Känns onödigt påskynda förfallet när det finns alla möjligheter hålla kroppen upprätt. Saker och ting kan ju hända i alla fall.

Också dagens reflektion. Få stöd när det känns som stöd behöv. Eller ifrågasättas därvidlag. Visar personers olika ansikten. Och avslöjar mycket tydligt vad som finns bakom de olika fasaderna.

Välbehövlig uppdatering från ett av de största nationella politiska projekten under kvällstimme. Klart att det finns mycket kvar att bevisa. Speciellt i dylik frågeställning som så starkt symboliseras till just detta parti. Kan bidra till starka positiva siffror – eller tvärt om.

Hann med att titta på en del av den här landskampen från Friends. Knappast upphetsande titta på landskamp i fotboll hemmavid mot Färöarna. Där det egentligen inte heller handlade om att bevisa något. Kollade på tillställningen. Hade ju ingen färg titta på när den torkade. Så det blev det här istället. Så nu vankas ett EM slutspel. Och definitivt inget favoritskap på våra blå/gula bollsparkare. Fast Sveriges styrka brukar ju vara att slå ur underläge, slå från nederlagstippad situation. Bollen ska in i mål!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar