fredag 22 november 2019

Forum a la Europa


Entrepreneruriella utvecklingsprocesser. Känns lite obekvämt att uttala. Men ligger så mycket bakom. Heldag som skar, bröt, vände och som sammantaget mycket handlade om  utveckling. Självklart men inlindat till stora delar i grekiska eller latin. Med andra ord så svårt ta till sig innehållet då det ligger mycket hög nivå. Hög nivå utan någon form av konkretisering. Nödvändigt måhända. Samtidigt så svårt/omöjligt skapa förståelse för där vi alla bor, i verkligheten. Svårt förstå för den enskilde, lika svårt för den mindre företagaren.

Europaforum Gävle möttes upp av Örebro, Dalarna och Västmanlands län – också. Säkert dryga 70     -talet som avsatte heldag i Gävle. Ett engagemang vi inte alls har några möjligheter ställa oss utanför. Inte om vi har ambitionen att ta ansvar för utvecklingen. Det som saknas så mycket lokalt, saknas så mycket regionalt kom upp. Här presenterades ambitionen med vätgas. 

Anna Douglas heter hon. Som föredrog det uppenbart självklara.   

Morgontimmen. Lite annorlunda. Spela in filmsnuttar runt kommande veckas budget bearbetning/beslut. Undrar om Markus någonsin haft något likvärdigt på kameralinsen. Ingen Rolf Lassgård. Men naturliga kommunalråd. Med respekt för kameralinsen. Fast även här – träning ger färdighet. 

Djurplågeri. Varg som släpar båda bakbenen efter sig, blödande. Men som aktuellt jaktlag inte vågar jaga. För risken att bli anklagad för jaktbrott! Länsstyrelsen kan inte utlysa skyddsjakt. Polisen är tydlig – möjlighet skjuta den skadade vargen om man bara sisådär kommer på densamma. Men jaga den – icke. Då jaktbrott! Lagstiftning när den är sjukare än sjukast. Nu återstår bara för den aktuella vargen att svälta ihjäl.   

När det interna vibrerar, då är det illa. Nu formligen skakar Socialdemokraterna i sina grunder. Och målbilden blir alltefter statsministern själv, Stefan Löfven. Sällan eller aldrig att de haft detta interna krig. Som nu hörs utanför internationalens yttre toner. Och allt inför öppen ridå. Då har väldigt mycket krackelerat.

Hotad, inbrott. Försvara sig själv. Om det behövs döda! Radikala åsikter från Sverige demokrat i Tierp. Lite oklart var eventuella gränser ligger. Vad som gäller om man blir angripen i huvudstaden av person/personer med stålrör! Stundom verkar skruvarna vara mer lösa än någonsin tidigare. Och ju mer de gör bort sig – ju intressantare de bli! Världen är mer eller mindre tvärs emot.  

Tackade och bugade. Flera bilder på Leonie från Nils-Olov som matades in över mobilens e-mail funktion. Klart jag sparar dem. For ever och längre ändå. Flera jag skulle vilja visa upp dem för, även för de som inte finns mer! Känslosamt.  

Grå dag. På flera sätt. Grått och lite regnigt. Och samma inledning på morgonen. Som om det inte skulle gå att lita på. Inte klara av arbeta i team/lag framgång. Undrade om det självklara inte skulle vara självklart. Att lira i ett lag borde alla klara av att göra om man varit med i ett fotbollslag.

Och i morgon blir det också väder. I någon form. När det blir att vakna i tid. Och leta reda på en del oömma kläder. Som passar ute i skogen. Inte leta efter svamp men väl efter en älgkalv.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar