tisdag 26 november 2019

Hälsan i högsätet


Det som så mycket vilar på. Ha förtroende till. Där det också går ställa frågor, ibland även kritiska frågor. För att förstå svaren, omfattningarna, stärka insikterna. Gäller i allt. I vardagen, i även politiska ställningstaganden. Förtroende som vilar på att vilja göra varandra bättre. Inte klippa benen på varandra för klippandets skull. Men också att kunna skilja på våra olika roller.

Idag förtroendefullt samtal kring det som berör så starkt. Egna hälsan. Och återigen tacksamt kunna reflektera över att ha tillgång till en sådan oerhört förstående, kompetent, erfaren, kunskapsfylld familjeläkare – som jag själv har. Känns som en utveckling borde handla om att klona fram flera Börje. Omöjligt givetvis. Istället få alla andra individuellt att kunna växa till sådana föredömen. Våra specialister som benämns primärvårdsläkare måste alltid vara basen i svensk hälso- och sjukvård. Eller ibland konstaterande; borde vara.

Lite knepigt att vandra iväg efter mötet. Och förstå att mötet klargjorde att de egna problemen analyserats fram till att idag inte veta. Ta till mig det i positiv mening. Vilket får vara budskapet att ta till mig idag.    

Lång styrelsedag. Det viktiga när personer träffas och försöker tvätta fram konstruktiva beslut; Respekt för varandra och god stämning. Kändes som vi nådde båda delarna. I alla fall denna dag. Sedan måste vi också se varandras olika roller. En majoritets förslag till beslut måste alltid vara väl analyserat och något att styra efter. Andra parten kan antingen försöka vara bollplank och seriöst försöka få med goda tillförande förslag – eller ta rollen som populistisk nej sägare. Det ställningstagandet syns väldigt snabbt.

Idrottsnörd, givetvis. Följer också Gefle IFs desperata kamp för att få ordning och reda – stabilitet. Så svårt vända riktningen på en nedåtgående spiral Fordras at många tar fat i årorna och orkar ro över tid. Men coachningen avgör alltid färdens riktning.

Samma sak Brynäs Hockey. Men där handlar det om att nå än större framgång. Och där det finns visst ekonomiskt utrymme. Ändå gäller det hamna rätt. Nu är den unge stjärnspelaren stannar over-there så gäller det satsa rätt. Gott att publiksnittet i varje fall ökat med 1.000 åskådare per match! Och gör det reklamfria varumärket än starkare.

Omorganisation. Centralisering för att öka det nära geografiska området starkare i mötet med sina medlemmar. Hantera – som i poker – syna korten.

Blev ingen tabata träning ikväll. Men i alla fall en kvällspromenad. Bättre än intet. Mycket syre i luften när regndropparna hängde där i sina tunna trådar. Men på torsdag borde jag vara iklädd mina trikåer igen. Förhoppningarna finns där med råge.

Sannsagan som snabbt rinner ut till något tvärtemot. Alla var vi stora fans till Östersunds fotboll. Medan nu allt annat än det sportsliga resultatet tvingar bort laget från högsta divisionen. Skulle istället bana vägen för klassiker åter; Brage é laget som aldrig tappar taget.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar