måndag 4 november 2019

Trötter


Saker och ting kan onekligen vara annorlunda, omkastade. Påstås ju att i slutet av veckan känns det skönt att vila ut. När tröttheten gör sig påmind. Men idag känns det liksom tvärtemot. Rena rama fredagen fast det var måndag. Allt efter en lång sömning natt. Så nu ser jag fram mot större fräschhet redan i morr´n.

Dessutom så hoppas jag att morgondagens kvällsträning ska ge ny energi. Så att det inte är latheten som tagit över. Behovet av träning minskar inte med åren, snarare ökar.

Idrottsligt närmast en mellanvecka. Fotbollen som klingat ut sin säsong. Förutom då kvalspelet om den allra sista allsvenska platsen. Redan på onsdag rullas kulan igång på klassiska Domnarvsvallen. Brage är laget som aldrig tappar taget. Och nu är det upp till bevis. Letar efter nyckeln till Kalmars försvar. De två som skola bliva ett. För det är enbart en biljett till högsta divisionen som är möjlig nå.

Och hockeyn gjort sitt uppehåll. För icke-intressanta-landskamper. Den riktiga hettan finns ju i elitserien. Liksom i SDHL. Även där landskamper. Men så har ju lacknystandet börjat rulla runt i bandyisarna. Och på onsdag kommer de hit som gäster. Ovanåkers kommuns ambassadörer – Edsbyn.    

En plats blir också över på Billerud Korsnäs. Hastigt och kanske mindre lustigt befrias omedelbart Petra Einarsson från uppdraget som Vd. Ny kraft ska rekryteras för uppdraget.

Sandviks nya Vd meddelar samtidigt att han ikläder sig den nya rollen – men först per den 1 februari kommande år. Intressant följa vilket första drag han kommer göra för att markera att det nu handlar om en ny röst vid rodret. Något som alla i ledande funktioner gör – om inte annat för att det ska befästa ett nytt ledarskap. Göra avtryck.

Idag inget i lokala tidningarna. Som lagt så stora resurser för att misskreditera den stora etablering som görs i våra två twin communities. Knepigt at de inte söker intervjua några lokala personer som har stor insikt i hur det hela kommer rulla på vidare. Men då tappas möjligen sensationella historie skrivningen. Den som är viktigare än någon sanning över huvud taget.

Idag kontakt med ansvarig. Känns som vi kommit i mål att göra en intressant samlingsplats för våra äldre – sommartid. Utan kostnad, utan egen insats, utan åverkan. Bara med sunt förnuft. Helt i linje med vad som predikades för kanske tjugo år sedan av Tyra Franck. När hon berättade hur hon arbetade i Köpenhamn från sitt äldreboende. För värdighet, för sociala kontakter. Och vi har absolut förutsättningarna att göra något liknande. Fast det har tagit tid med det helt självklara.

Martin calling. Nya sommardäck redo. Men har att lagra dem ett helt halvt år. Gäller att vara redo när den varma säsongen åter börjar göra sig påmind. När det kommande vita också försvunnit och släpper fram den gröna gräsmattan. Men inget oroa sig för ännu. Fortfarande gäller ju plusgrader. Men de lär försvinna inom blott någon dag.

Fördjupningsdag kring den regionala utvecklingsstrategin. Som inte får bli ett nedtecknat dokument som läggs in i en pärm. Den ska bidra till att göra skillnad. Hålla samman länet, hålla samman med kommuner och företag. Aktivt bidra till utveckling. Stora förväntningar. Men det ska finnas krav bakom vad som med stora insatser tecknats ned.

Sista TV insatsen ikväll. De s k svenska hjältarna i Polen som vågade så mycket för att avslöja nazisterna under andra världskriget. Världens bidrag till den djupaste sjukdomen som kan förgifta ett samhälle – nazism.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar