onsdag 13 november 2019

Jämlikhet för utveckling


Riksrätt. Det dras åt en hel del kring pajasen Trump over there. Vittnesmålen är mycket tydliga. Kalle Ankans räddning torde väl vara att en rättegång blir politisk. Och där kanske man inte sågar någon från sitt eget parti. Oavsett underlaget, oavsett vilka bevis som framläggs. Att dylik person har kunnat framröstas torde solka ned landets renommé för evigt.

Där handlar det definitivt inte om att det skulle finnas ett uns av tanke på jämlikhet. Men det var temat för dagen. Jämlikhetsarbetet i vårt eget län. En utmaning för de som ska fastställa hur det ser ut hos oss. Och även föreslå en väg framåt. Vissa sanningar kommer bli smärtsamma ta till sig. I internationell jämförelse ligger dock de nordiska länderna hästlängder före alla andra världens länder. Så tydligt i redovisningen.

Byta olja i bilen. Få bort den där markeringen i displayen. Men det blev så mycket mera. Och det kanske var värdefullt att det blev gjort. Samtidigt som det är uppenbart var pengarna tjänas. Inte alltid fullt ut på själva bilaffären. Kändes som att nästa bil borde bli en el-bil. En motor, hälften så många rörliga delar, inga oljor, inga cancerogena utsläpp. Kanske, kanske kommande år.

Några samtal idag. Vissa känns med mycket förtroende. Bygga broar som det går nyttja för att komma framåt. Hållbart framåt. Som att bygga ett vinnande lag. Arbeta i ett team. Det som gör skillnad. Och då fordras just det här, att mötas med respekt. I grunden, samtal, samtal och krydda med samtal.

Spansk uppringning. Värdefullt bli uppgraderad. Inte bara om väderlek utan också hur de här affärerna ligger till. Vilka möjligheter som faktiskt finns där. Besök från Richard så kanske det här kunde gå in i ett annat värdefullt läge. Möjlige än mer angeläget från och med den 25 november. Då kan det gå köra tandem kring antal affärer på samma gång.

Besökte mamma. Härligt att det fungerar så bra på boendet. Ikväll supernöjd med maten – igen. Och klarade även av att berätta vad som hade vankats till lunch.

Kladdigt på gatorna här också. Rena rama omställningen mot vad det varit. Vattnet sipprar mellan tårna oavsett var skorna sätts. Fortsätter det så här så kommer förra veckoslutets vinter snabbt läggas till handlingarna.

Kort möte men underbart. Elin hade badat Ilse som mötte upp med sitt glada jag redan vid ytterdörren. Och redan i morgon bittida så blir det en stund av barnvakt och gemensamt frukostintag. Och då kommer hon säkert fortsätta med sitt ivriga berättande, snacksalighet.

Närmar sig med stormsteg. Kommande veckoslut och Järvsö dagar. Möjligen kommer deltagarförteckning och program ut per mail – före. Möjligen också något inslag som även jag själv borde förbereda mig inom. Kanske kommer någon form av regi förmedlas. Också intressant se vem, vilka som prioriterar – eller gör det hela tvärtom.  

Lite annorlunda denna onsdagskväll. Program jag normalt aldrig ser på. Bonde söker fru respektive Hela Sverige bakar. Inte alls kunnig i något dera av områdena. Kollade igenom utan att ens söka inom sporttablån.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar