tisdag 5 november 2019

Det tar sig


Höjs markant. Dag för dag – tydligen. Vakenheten. För idag kändes det onekligen utvilat och taggat. Som att ha picupen på rätt ställe på skivan. Går av sig själv, formligen dansade fram dagen lång.

Lite slow starter. Men det fungerade ju med att skriva några dokument på datorn tidig morgon från egna köksbordet också. Och betydligt större plats än på Stadshuset. Utrymme för egen gestikulering.

Samma morgon med tragisk rapport från närliggande Hedesunda. Frontalkrock lastbil med skolbuss. Mänskliga faktorn eller det som nu räknas på blixthalkans konto. Vet inte vilka som var inblandade. Men håller givetvis tummarna ändå.

Från förmiddagen. Textläsning, textproduktion. Tacksam till Kerstin som tog rollen att skapa. Och prestigelös också klara av hantera kommentarer, andra synpunkter ändringar, omskrivningar. Att kunna uttrycka dels prioriteringar och hur de ska följas upp/utvärderas.

Pratbubblor i all ära. Men de bör vara genomtänkta. Funderas igenom. Så inte mer än rimligt att saker och ting får mogna fram över antal dagar.    

Graffiti eller klotter. Diskussionerna går vidare. Låta vara kvar eller sanera. Knappast ens en frågeställning. Måste finnas en gemensam och seriös hållning från alla som är inblandade, som är ansvariga. De som utför klottrandet, till stor del identifierade. Om man bara från myndighetens sida skulle lägga två stickor i kors. Då skulle ju också ett ansvar utkrävas.

Alltid trevligt, högst trevligt Att ha sina samtal tillsammans med Henning. Givande att få föra de där samtalen. Givetvis i allra högsta grad i fullt förtroende.

Inte helt enkelt. Tänka framåt och planera hur mycket lokaler, vilka lokaler vi ska ha kvar. För- och nackdelar måste tydliggöras. Borde vara slut på att lägga fram just ett förslag utan konsekvenser. Utan vad som är positivt respektive negativt med det ena – och det andra.

Skynda  mig hemöver. Endast idag som jag hade tid. Tid att vara med på en av veckans träningspass. Andan i halsen så hann jag ned till Strandbaden precis när träningspasset skulle starta. En av veckans höjdpunkter att vårda den egna hälsan.  

WWF. Analys. Och så tydligt. Många faktorer att beakta när man äter – vad man äter. Och efter den analysen torde det vara svårt få i sig köttvaror – eller mejerivaror från i första hand Italien som Spanien. Alla möjliga berättelser runt om som avskräcker. Och framförallt den ohämmade hållningen för nyttjandet av antibiotika. Men också varningsklockorna som ringa för osten därifrån.

Artikel i någon form. Våra egna reflektioner runt etableringen av Microsoft i vårt landskap. Vill få utrymme tänka till när de lokala tidningarna ger sin bild- utan att ens vara i kontakt med oss.

Aktuellt ämne. Invasiva växter. Säkert åläggande för privatpersoner som inte tar bort dylika växter i sin egen trädgård. Borde vara naturligt att kommunens ägande inte tillåter växter som kommer medföra att ex vis liljekonvaljer som växter enbart kommer finnas – i det forna. Finns många olika växter som är förrått av de invasiva växternas utbredning.  

Finns ambitioner som är gemensamma. Eller de som är tvärtemot. Arbetet med en gemensam syn, gemensam hållning kring migrationsfrågorna. Finns definitivt inte. Inte när riksdagspartierna kommer samman och bland annat (M) redan före vill krumbukta så man inte kommer in i något ansvarstagande. A(M)svar???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar