torsdag 7 november 2019

Med Ilse går man alrig Vilse - i lifvet


Alla dagar har sina höjdpunkter. Men dagens närmast oslagbart. När Carl-Henrik skulle träna behövde han barnvakt. Ilse på plats mer än en timme. Fantastisk tjej. 2 år först 17 april 2020 – men hur säker hon är i sig själv, hur säker hon är i talet – redan! Trygghet och tillit som är så starkt. Inte bara dagens clou utan definitivt veckans dito.

Missade kvällens tabata, den som är så viktig för mig. För att få intensiv träning och helt enkelt skapa förutsättningar för att må bra. Lutar åt att missa även lördagens träning. Men då istället skogsluft.

Fick till den där lååånga promenaden. Tryckte till i steget så det blev raskt. Hela vägen över Åkerslund. Borde vara ansenliga kilometrar. Många intryck, många tankar. Och inbillning att promenaden också vara hälsofrämjande. Bjuder gärna upp och ser om jag kan få sällskap någon kommande gång. För närvarande är anmälningslistan helt tom.

Uttrycka vad som är fair play. Verkar som tidningarna känner sig trampade på tårna. De får väl dra till och trycka sina övergrepp – om de vill. Eller mötas och tala ut. Handsken är kastad så får de återkoppla och visa hur seriösa man är – eller inte är.

Rapport från olycka. Vet inte nuläget. Men förstår allvaret. Det som kan hända den bäste. Och som nu hänt den bäste.

November. Inte december. Men mamma överraskad att jag besökte henne och inte var på Lucia övning. Blir det av så lär det inte bli av förrän i december. Men så var det sångkunskaperna förstås. Så bäst öva redan nu. Eller säkerställa att just Lucian inte sjunger själv. Mer proklamera i renodlat tal

Vet vad som skulle få mamma att lyfta. Besöket från Nils-Olov ser hon verkligen fram emot. Men tror inte på det! Hon kommer bli glatt överraskad såväl på lördag som på söndag. Och det där att också få besök från de två små tjejerna. Blir en form av julafton.   .

Lugn vecka då elitserien har uppehåll för landslagsövningar. Den där landslagsturneringen som startade ikväll. Hemmaplan men en klar förlust. Ny ledning med negativ inledning av deras arbete. Möjligen är Tre Kronor inte bättre.

Jämsides förs debatt kring Skolverkets förslag till skolplan. Att ta bort det där med nationalsången. Märkligt att tidigare skrivning inte får fortsätta vara intakt. Förändra för att förändra, eller förändra därför att det finns behov av detta?    

Gott få underlaget från Pälla. Från Gästrike Återvinnare. Textade ned antal frågeställningar och hoppas få någon form av återkoppling. Allt för att kunna få följa någon form av grön tråd i tankarna och agerandet. Samförstånd, samhandling – motstånd överlåter jag gärna till ABB att arbeta med.

Pälla i övrigt på framsidan av tidningen. Knappast graffiti men väl kladd, förstörelse när man sprayar på elskåp, husväggar med mera. Och en hel del om just Pälla. Nu handlingar som blivit polisanmälda. Vad det nu kan komma leda till. Åt ena eller andra hållet.  

Priviligerad. Få skriva, läsa hemifrån. Ibland. Och idag var det ju en sådan dag. Inser att jag har lite att utveckla kring disciplin så att det blir en större leverans. Fast de som behöver samtala måste också få ta tid och förtroendefulla samtal. Bara skicka vidare kommer aldrig bli min egen signatur.

Ordentligt tillrättavisad. Emil från skolgården; ”Du ska inte sitta i ett älgpass och prata i mobilen i fyrtio minuter”! Knappast en kommentar som kommit från honom själv. Utan något han lyssnat in!

Klart jag gillar fotboll. Herr som dam. Men lägger ned alla tankar på att vara uppe och kolla in nattens vänskapsmatch mellan USA vs  Sweden. Fotboll med damer från Mexicos grannland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar