tisdag 19 november 2019

Visst är det vit rök


Långa dagar. Än längre när de startar igång tidigt och slutar sent. Fast ikväll hann jag med ett mellanspel. Hann med det där tabata passet på Strandbaden. Som jag verkligen behöver – och skulle behöva många flera utav. Svårt få fram tiden för det bara. Och svårt tycka at det är så särskilt roligt. Men högst tillfredsställande efteråt! Närheten gör ju att det är svårt skylla på något annat, när jag väl är på hemmaplan. Och nu är det ju avklarat för den här tisdagen. Tillfredsställelsen ligger där och ruvar djupt.

Att vilja är också att värdera olika situationer. Morgonmöte med en av våra entreprenörer. Spännande idéer. Och behöver givetvis också trampa rätt. Utveckling handlar mera om andra ord än vara lagom. Samtidigt som det alltid finns känslor hantera om/när andra ser bilder av roffa åt. Onekligen en spännande framtid som väntar runt hörnet.     

Spännande, definitivt. Från vän med adress i Brexit land. Finns såväl muskler som kompetens och vilja – närmast i storlek att det kan försätta berg. Många pusselbitar som kan hamna rätt, även om det tar resterande del av året och kanske också en bra bit in på nästkommande år. Känner mig djupt involverad och ämnar gå ända in i kaklet.

Trevlig förmiddag. LRF mötet i Hofors. Såväl kring kommunens satsning på de som står en längre bit från arbetsmarknaden. Liksom alla de forskningsprojekt som olika institutioner är involverade i. Fordras som alltid rätt personer, ledare som kan driva fram utveckling. Och det är väl närmast detta som kommer prövas fullt ut.

Med just LRF blev det fundera kring nuläge och framtid. Kring ekonomi, attraktion, hälsa, folkhälsa – framtidstro. Vi har på många sätt ett bättre läge än övriga länder. Även övriga länder inom EU. När möjligheterna finns så måste man också kunna agera. Sitta och vänta utan egen aktiv handling leder enbart till missnöje och konflikter. Bättre ta kreativa konflikter som leder framåt.

Lunch på lokalproducerat tema. Bättre tema finns ju inte! Det är vad saker och ting handlar om, kontroll vad vi stoppar i oss. Lokal odlat, närproducerat – så oerhört mycket starkare varumärken än ekologiskt odlat. Det senare ofta något vi inte kan följa upp, inte kolla upp. Är helt öppen med mina egna åsikter.

Nämndsmöten under dagen. Uppdaterad sent ikväll. Känns som saker och ting löpt på under kontroll. Vilket det alltid måste göra när man arbetar i team, försöker göra varandra bättre. Och arbetar med framförhållning. Precis som ett klubblag, ett landslag – måste finnas en spelplan och strategiskt kunna se spelplanen så man inte stirrar sig blind.

Många olika tankar hos mamma. Men känns ändå gott att hon är frisk och har aptiten så starkt hos sig. Samt att de som arbetar på plats är guld värda. Hade med mig bullar och godis. Så vi åt och pratade om lite av varje. Nu planeras snart för en julfest där. Och då ska jag givetvis delta själv också. Inlagt i kalendern och kan inte ändras.

Telefonmötet kvällstid var en form av avstämning. Nu väntar ju två dagar i hälsingeskogarna. Först dagen säkerligen lång och möjligen konfliktfylld. Andra dagen mera av vit rök som sticker upp ur skorstenen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar