torsdag 14 november 2019

Noll points


Rullande igång igen. Den tuffa och engagerade SHL serien. Den som det är så svårt lämna sig oberörd från. Tappar inte sugen trots den magra starten som Brynäs presterat. I kväll omstart i Karlstad. Och finns det något lag som jag önskar stryk för så….. Men blev ändå en uddamåls förlust! Tufft. Gäller titta framåt.

Etik. Rättegångspodden visar hur bedrövligt ställt det är med den varan. Lyfter fram personliga lidanden i en form av svart underhållning. Att någon vill ta del av det bedrövliga, gör det hela än mer bedrövligt. Måste finnas någon form av lagstiftning som hindrar bristen på mänsklig anständighet.

Två aktuella nära ”fall” får jag mig till livs under dagen. Unga afghanska killar som skickas åter av Migrationsverket. Även de med säkerhet vilken fara för sina liv de två nu kommer utsättas för. Men överklaganden betyder absolut inget. Stöd från så många i svenska samhället betyder absolut inget. Däremot skyddas en iman från att utsättas för hot, övergrepp. Och kan därmed inte utvisas. Mycket stor skillnad på olika.

En härlig visning. Där engagemanget var betydligt mer imponerande än lokalerna. Men här fanns det som är så viktigt, känslor. Engagemanget på och för Jazzhuset så äkta, så djupt, så brett. Känns som de inte slåss emot, utan slåss för.

Nya siffror. Arbetslösheten i landet 6,8%. Rena katastrofen för den enskilde. Ändå siffror som vi själva skulle glädja oss åt. Då våra egna ligger långt över två siffrigt. Det närmast sjuka. Brist på i stort sett alla former av arbetskraft. Matchningen, hitta motivationen. Självklara inslag koncentrera oss på. Borde inte finnas andra engagemang än detta. En överlevnad för individen, för samhället.

Kul möte på Oden Bistro. Arbetskamrater som håller samman så nära även flera år efter sina pensioneringar. Det sociala är oftast helt avgörande. Det man bygger upp målmedvetet och under lång tid.  

Att bry sig, visa intresse för och till. Kan betyda ett positivt sms, en kort signal, leta efter möjligheter i sina agendor. Få varandra att växa. Just den där förmågan att odla. Motsatsen torde vara ett evigt ifrågasättande. I grunden det som avslöjar sin egen personlighet. När kosmetikan tvättas bort.

Första mötet om och kring Högbo Bruk. Bakgrund, område, möjligheter, begränsningar, utveckling. Att ta det stora avgörandet taget/greppet. Eller bara köra på och låta det bli som det blir. Processen liksom slutprodukten går vi gärna i clinch med. Förutsättningslöst. Besser wissers göre sig icke besvär.

Och så kom det då. Programmet som täcker in precis hela veckoslutet. Åsikter i ena eller andra riktningen. Spelar ingen roll. Det är som det är och återstår bara att själv försöka bidraga Så gott det går. Framgår också vilka som kan fokusera, vill bidraga.

Spelregler. De som gäller – när tre arbetar som jämbördiga partners så inbegriper det faktiskt något. Då är alla jämbördiga oavsett storlekar. Vissa skulle nog tjäna på en högre grad av ödmjukhet.  

Stora organisationer, svårt få till sammanhållning. Mindre organisationer, borde vara betydligt enklare. Avgörande är att det inte är långt från botten till toppen. Delaktighet. Ändå uppenbart så himla svårt för vissa. Skulle gärna själv vilja hålla i en basal träff kring det helt självklara.

Ära. Få presentera och därefter avtacka den musikaliska grupp som framträdde i Österfärnebo kyrka. Inti gör sitt yttersta för att fylla våra rum med behaglig och tänkvärd musik. Säker på at de femtio som hittade dit ikväll också kommer tillbaka vid nästa arrangemang. Quinteten gjorde starka avtryck med sin jazzinfluerade kärleksmusik.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar