fredag 8 november 2019

Vintern raskat - in


Så har vintern trängt sig på. Som den brukar göra varje år. Förhoppningsvis så har alla – eller åtminstone de flesta – bytt kontakten mellan bil och väg. Fått på vintersulorna. Med fungerande grepp. Och dubbar som inte är helt bortslipade.

Halkade in till residensstaden. Över min helt speciella genväg. Fast halka var det väl inte. Inte som jag kände, men så körde jag också lugnt. Och njöt av utsikten. Landskapet som det passerade förbi.

Intressant dag på Gävle sjukhus. En lång berättelse om Framtidsbygget. Och därmed massor av problem som lyftes fram. Klart at mina tankar direkt hamnade hos frågan; Vore det inte oändligt mycket smartare bygga ett helt nytt sjukhus ute i anslutning till Valbo Backa. Nuvarande läge borde direkt avskräcka från att ens tänka vidare kring. Raden av svårigheter blir jättelång. Och nuvarande byggnader borde ha ett stort värde för att upplåta byggnaderna till hyresbostäder och kontor. At bygga om, bygga på, riva, evakuera kommer bli dramatiskt dyrt. Och knappast det framtida sjukhus som vi strävar efter.

Genomgång inför kommande regionfullmäktige. Kan säkert bli omtumlande det också. För den som utsatts för så mycket smisk borde vara revanschlysten. Men samtidigt också än mer borta från verkligheten. Personens spelande blir intressant ta del utav. Fattat eller inte fattat? Osäkert veta vad som kommer hända.

Fick tillfälle åka och ekipera mig med de verktyg som hör vintern till. De som ska brukas för att röja snö. Bra-att-ha. Och ha dem innan den vita varan gör sig helt påmind.

Räknade kort på en fredagskväll tillsammans med Sandvikens IF international och deras nattfotboll. Visste inte var, inte vilken tid. Och blev ju lite tight om tid. Så någon annan gång blir det – istället.  

Hoppas givetvis Nils-Olov redan fixat sina hjul nu när han kommer med Simone och Leonie över hela veckoslutet. Landar Gävle fredag, men lördag-söndag måste det helt enkelt bli här hemma!

Ser fram emot lördagskvällen. Då hoppas jag givetvis att det blir dags föra ihop alla. Kanske än lättare när det kan vankas mat. Och tror det finns en form av kitt mellan alla tre killarna och deras respektive.

Busch Thor. Bara kolla in hennes bakgrund. Så är åsikterna inte så överraskande. Har väl det från modersmjölken. Och därmed kan det ju bli så himla fel. Även idag kom uttalanden som mest kännetecknades av en form av gifttänder. Väldigt tydligt var det partierna flirtar åt för håll. Knappast den riktning som fick Alf Svensson att bilda partiet.

Många likartade röster även internationellt. Sådana som skänker motsättningar. Delar in samhällena i vi mot dom. Enkla sätt nå populism inom. Men allt annat än samhällsbyggande. Istället motsatsbyggande.

Samförstånd. GE Klaven i Alfta denna kväll. Hoppas få en form av återkoppling. Och dessutom få veta om de tänker sig köra julsånger. När, var blir två användbara öppningsfrågor.

Fixat vad som kan behövas. Stavas mycket korv och bröd. Som hör älgjakten till. För et försök ska vi uppta i morgon bittida. Vilket betyder att återigen missar jag tabata övningen. Lång promenad söndag får väl blir en stilla ersättning.

Sedvanlig TV kväll. Förutom att fredagsrätten i de flesta svenska hushållen istället för fredag blir inriktningen lördagkväll.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar