söndag 10 november 2019

Fars Dag


Ömsa skinn. Något som förut var kopplat till ormar. Nu har det istället flyttats över till (KD). Ömsa skinn partiet. Idag krav på svenska, förbjud till bära slöja, skärpta krav på anhöriginvandring så att ensamkommande barn tvingas klara av att försörja sina föräldrar. Och en hel hoper av andra initiativ som bekräftar att positionsförändringen är total. Allt i linje till att anpassa sig till inskränkthetens krassa vardag.


Närvardag. Legat vaken känns det som hela natten. Funderingarna hur och på vilket sätt Nils-Olov med familj kan klara sig åter till Stockholm. Kom upp med sommardäck! Sina vintersulor kvar i Åkersberga. Kollat på blocket, ringt runt. Tänkte det skulle gå lösa trots veckoslut. Låna ut bil fast också behov av den själv senare i veckan. Och Nils-Olov så fullbokad att han inte kan komma upp förrän till söndag. Tacksamt klev Helge in och lånade ut sin bil. Men jag skickade med den tydliga ordern; Kör försiktigt.


Var ett gott nedslag i mötet. Tror saker och ting fastnade för mamma. När hon fick det där nära mötet som hon så ofta pratat om. Samtal, sång och beröring. Säkert skulle hon vilja ha det så här – varje dag.


En stor kasse blev det. Ilse kläder som nu blir Leonie kläder istället. Nästan oanvänt. Samtidigt som de två kusinerna såväl lördag som söndag kommer varandra allt närmare. Vad månde bliva. Och nästa träff dem emellan lär det vara riktig vinter med möjligheter såväl i snön som på isen. Och kanske, kanske julen.


Presenter också under förmiddagen. Det mjuka varma plagget kommer bli ypperligt till del. Formligen kände, förstod, värmen som alstras i det gosiga ekipaget.

Gosigt verkar det ju inte vara i Malmö. Tvärtemot. Sprängningar, skjutningar. Och stundom både och. Som igår kväll, i natt. Gäng som slåss helt öppet med varandra. Mot varandra. Ger en stämpel på den skånska metropolen som borde avskräcka åtminstone barnfamiljer att visats i. Nu begärs insatser/stöd från nationella styrkor. Våldets stad, den svenska krigszonen. Mission impossible kuva det hela med massiva polisinsatser.

Gick in i veckoslutet långhårig. Gick ur det samma minst lika långhårig. Så den här gången fick jag ingen assistans med lockarna. Får bli en sådan där fem minuters klippning vid tillfälle. När nu det tillfället kommer yppa sig.

Inte mycket som suttit fast under veckoslutet. Förutom då fartyget utanför Skutskär. Kommer väl visa sig vad anledningen är. För inte kan det vara vintriga somrar. Troligen de  mänskliga omständigheterna.  

Svårt hetsa upp mig för att de finska lejonen var starkare än de devalverade tre kronorna. Möjligen också så att den svenska kunskapen också devalverats.

Summerar årets fars dag och kollar givetvis på Allt för Sverige, innan sängen väntar. Men förstår att jag inte klarar av off-knappen innan Anja & Foppa mött veckans utmanare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar