lördag 16 november 2019

Saturday Night Fever


Klart att många ligger och sover klockan 5 en lördagsmorgon. Men idag var det undantaget. Upp och hoppa. Men planering för dagen med färdigfrukost, allt packat blev det sovmorgon faktiskt ända till 05.00. Snabba ryck. Tillsammans med frukosten morgontidningen. Ochsedan lassa in det jag skulle ha med i bilen.

Trodde på samåkning men nu blev det åka själv. Hela vägen från Årsunda till Järvsö. Två dagar för att fylla upp hela veckoslutet. Två så kallade kommundagar med likasinnade som drivs av likartad syn på samhällsutvecklingen. Tror jag.

Gnuggade igenom första passet runt lag och ordning. Polisnärvaro. I en tid då så många tävlar om att måla upp en bild av otrygghet. Tydlighet från polisiära sidan. Vi borde jobba mera med preventivt arbete. Förebyggande lönar sig alltid! Och faktiskt rent imponerad av vår rättspolitiska talesperson. Tydligheten var påfallande.

Över till den goda – nära vården. Idag mest kring digitaliseringen och dess möjligheter. Och tydligheten att den här resan gör vi i projektform. Och vi gör den tillsammans. Tillsammans mellan region och kommun. Tryggheten handlar i första hand inte om att se en sjukhuskropp. Ett mycket långt projekt innan det förhoppningsvis sätter sig. Och kommer givetvis också göra avtryck på Framtidsbygget. Måste göra avtryck. Morgondagens utmaningar löser vi inte med gårdagens verktyg.

Skoltimmen. Som ljuv musik. En person som är mitt i avslöjar ändå sanningen. Sättet framåt att tänka! Finns många olika sätt att problematisera, tänka. Tragiskt när en person lyckats slå dunster i ögonen på så många. Men det ska vi givetvis korrigera.

Rapport bakåt från huvudmannakonferensen. Tog olika hårt på deltagarna. Tydligen en som avstod mötet i Järvsö till förmån fira något än viktigare i hemmet. Och viktigt – var och en måste få göra sina egna prioriteringar. Att prioritera är faktiskt inget annat än att välja bort. Sätta någon annan före. Spela missförstånd och bli mästare i ironi. Bara det en speciell konstart.

Upp och ned på trädäck. Halt – och jobbigt. Så lite träning blev det väl i alla fall. Varghuset eller likartat. Men inga vargar inne där – just då. Fast i hägnet utanför vandrade de omkring. Utan jakthundar.

Missade hela matchen med stort M. Brynäs tog emot AIK från Skellefteå. Ser i statistiken att det måste ha varit attan nervöst. Men så småningom sex mot fyra. Den här vinsten behöver verkligen Gävles egna mästare. Mer av trepoängare – tack.

Allt innan jag lägger huvudet på kudden och väntar in ny morgon, ny dag. Dröm en dröm och låt mig drömma.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar