tisdag 12 november 2019

Håravfällning


Skapar känslor. Så många verkar bry sig – mycket. Skulle inte haft något pris alls – skandal. Klart priset skulle gå dit – annars skandal. Zlatan berör efter gårdagens Fotbollsgala. Fortsätter plocka på sig utmärkelser, 38 år gammal. Å andra sidan något yngre än mig själv. Samtidigt – det var ingen av de bättre produktionerna, snarare den sämsta.

Ändrat en del under dagen. Fixade till det där långa grå håret. Nu betydligt kortare. Gick fort, några få minuter. Men fortfarande – grått! Ombyte. Från långhårig, grå äldre. Till korthårig, grå, äldre. Färga svart? Nej, den åtgärden är ju redan upptagen.

Förtroendefullt. Som dagens vigsel. Inspirerande av att få vara en del av ett pars lycka. När det är som starkast .Eller än mer när det lyckas hållas något ”åt andra hållet”. Begravningsofficiant. När sorg blandas med det positiva om just den avlidne. Då blir känslorna så stora att de faktiskt inte kan greppas. Fast passar ju inte alla. Några speglar ju ut det svarta. Möjligen ur sig själva.

Svarta historier produceras allt mer varje dag från vår sydligaste residens kommun. Möjligen i samma klass som Chicago på 30-talet. Fanns säkert svartklädda bakåtsträvare då också. Gängkriminalitet är ingen ny uppfinning. Möjligen nu med allt yngre inblandade.

Åtgärdsförslag i Malmö. Åtgärder i mellanstadiet som sedan följs upp i högstadiet. För att eliminera kraftfältet som dras mot mörka krafter. Fordras då kontinuitet. Och ha en sammanhållen skola med i bästa fall F till årskurs 9 perspektivet. Slår kanske sönder en del nyfrälsande åsikter som inte alls går i den riktningen. Som mer vill organisera bort de integrationsproblem som faktiskt finns mot att istället göra något åt det hela.

Fick ett låååågt samtal. Behövde inte ens tänka själv. Var mycket tydligt från ena hållet hur skolor ska vara organiserade, storlek, innehåll – precis allt. Där behövdes sannerligen inte någon form av utredning – över huvud taget. Tagit ställning i precis allt.

Måndagslunch och trevligt sällskap. Fick också ta del av vad som lagts ut på Facebook. Av Fotograf Hasse Andersson. Naturbilder av den allra högsta klassen. Rekommenderas till precis alla.

Informerad om kommande huvudmannakonferens. Intressant att det nu lyfts så högt när det vid rekryteringen lanserades som något som lurats på. Nu höjdaraktivitet. Blev lovad få skicka med en hälsning.    

Hann hem ikväll. Till ombyte och fortsättning i ett tabata pass. Något som jag skulle behöva varje kväll. Nu blir det här det enda under en hel lång vecka. Inte alls bästa sättet odla friskheten.

Lugn kväll i övrigt. Behövde inte alls oroa mig och känna nervositeten sprida sig. För ikväll var det ingen omgång i SHL. Så Brynäs var spellediga. Lugnast så som säsongen har startat. Å andrasidan hemmaseger för Sandviken AIK bandy. Men svårt värdera ett motstånd som kallas Frillesås.

Vanlig avslutning. Filip & Fredrik. Samtidigt – alldeles för sent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar