lördag 23 november 2019

Fylla, utan promille


Alltid något speciellt. Det där att fylla år. Inte mycket att bidraga med – det inträffar ju blott i alla fall, årligen. Så länge man lever. Och hitintills har det inträffat varje år. Mig veterligt alltid den 23 november.  

Idag var det ju 23:e igen. Och tidigt upp ur sängen. För att göra sig i ordning för en halvdag till skogs. Litet jaktlag. Men den avskjutningsdel som länsstyrelsen har tilldelat ska ju verkställas. Kalven saknades. Träff och utdelning av pass. Medan Emil gick med hunden. För dagen lånad från Hedesunda trakten. Möjligen gick det 1,5 timme innan skott hördes. Lars-Åke gjort rörelsen med pekfingret och så hade kalven fastnat för skottet.

Fick tillstånd åka hem och ta den där duschen, hänga upp blöta kläder och olja in vapnet. Två av killarna med sia flickvänner – och så Ilse förstås. Födelsedagslunch var väl namnet. Och den lila tjejen med sitt sprudlande humör och starka vilja. Hon vet verkligen hur man får igenom sin vilja.

Martin ringde in för uppmärksamhet. Vad och hur området vid äldreboendet ska snyggas upp och bli tillgängligt för de boende. Det kommer bli ett stort lyft för i första hand de boende. Så saker och ting går att genomföra av starka och vänligt sinnade krafter. Att böja sig för osunt motstånd är nu överbryggat. Svarta krafter finns det i olika omfattning av,  men de kan ju besegras. Är så tydligt.

Lyser upp en mörk kyrkogård. För mörkat är det när grått och mulnigt mest präglar varje dag. Och då var det ju att gå dit med några ljus. Och även låta tankarna gå till de som gått före.

Det finns ju kläder sa mamma. När jag frågade henne om hon ville med ut under söndagen. Så då gäller det ju också för mig att leverera, under söndagen. Idag hade hon alla möjligheter följa med den spännande EM finalen med de svenska curlingdamerna vs Skottland.

Spännande var det verkligen. Blev ett konstant zappande mellan den finalen och Brynäs borta fight vs Malmö Redhawks. Två tillställningar som gav mycket värdefulla intryck och därmed minnen att bära vidare. Att dessutom Brynäs damerna visade vilka som bestämmer – gjorde vinstdagen än mer angenäm. Men också bekymrad för vad som händer vid Siljans strand. Leksand är verkligen vänlaget till Brynäs. Kultförklarade och bevisar att det omöjliga är möjligt. Så liten ort men i SHLs finrum. Nu måste den ständigt nedåtgående spiralen vändas. Men hur?

Inte bry sig. Kanske jag skulle säga. Men ändå ärligt; klart det känns gott att få födelsedagshälsningar på mobilen, på sms eller över Facebook. Kanske en del är mer av varan – bäst-skicka-iväg. Men ändå. Och vissa kan mycket väl vara väldigt ärligt menade. Hoppas jag – i varje fall. Klart jag verkligen vill tacka alla som get sig tid att skriva något.   

Att julen börjat. Annika med alla sina närmaste till Månkarbo för julmiddag. Det som slår varje form av julklapp. Och till tomteboningen med häst och vagn gör upplevelsen än större. Tomterestaurangen utan någon form av el – skapar än större stämning.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar