lördag 30 november 2019

Solen skiner så klart


Fantastiskt väder. När solen gnistrar och speglar sig själv i den vita snön som lagt sig som bomull över terrängen. Och ändå ganska milt. Minus fyra grader och vindstilla. Som gjort för en långpromenad. Men den blev dock aldrig av. Kan ju satsa på en likartad söndag istället. Och fylla på med motions steg. Utan att halka omkring. Det som kan bli förändringen är om kommande vecka drar med sig töväder – igen. Då lär det bli garanterat väldigt slaskigt – och vid omställningen också – halt.

Lördag. Alltid lockande med tabata passet som vanligtvis ligger på lur tidig morgon. Så och idag. Fast det inte kändes så där gott i kroppen just idag, heller inte i själva knoppen. Litar på att det känns bättre söndag morgon istället.

Inte utrymme för Per-Ewert i sin tidsbok. Så då gick jag in och ersatte. För att i den mindre gruppen stycka den där älgkalven. Blev inte så mycket från det lilla djuret. Fast säkert högkvalitativ vara. Får väl leverera kilona till Österbor i morgon.

Hedersuppdrag. Bli personligt uppringd och ombedd hålla vigseln. Klart jag direkt svarade ja. Och efter lunch var det dags. Välfyllt i huset. Många var det – gästerna. Och väldigt uppklädda. Blev inte så där stort överraskad när brudparet svarade ja på mina frågor.

Hann hälsa på mamma. I morgon blir det att göra riktig jul i hennes lägenhet. Bar i varje fall över det där som ska tillhöra julmånaden. Och någon månad ytterligare därefter. Och även i morgon dags för julgardinerna.

Hemmavid. Anna-Greta fick mycket hjälp med bullbaket. Ilse kände sig manad. Kom med förkläde och massor av energi. Lite tjej som kan precis allt. Vad månde bliva? Hon kan tydligen inte köra bil själv – ännu. För att hon inte når ned till fotpedalerna. Annars skulle hon nog fixa körkortet också.  

Framgångsrik dag. För våra skidskyttar. Nu när cirkusen startar upp. Och dagen till ära i Östersund. Två stafetter. Och för svensk del, ett guld och ett brons. I en idrottsgren där vi gått från noll till ett intresse för hela landet. En verklig TV idrott.

Det mer accepterade, som naturligt. Vanlig skidåkning. World Cup från Finland. Men ingen framgångsrik dag för svensk del. Vare sig på dam som herrsidan. Lille Johaug – hon är så totalt överlägsen.

Nu är det klart. Lottningen för sommarens fotbolls EM. Sveriges gruppmotståndare Spanien och Polen. Och så ska det fjärde laget komma med efter ytterligare kvalificeringsmatcher i vår. Arenorna Bilbao och Dublin.

Fel i hjärnan. Diktatorn Erdogan uttalar sig om Frankrikes president Macron. Sanslöst att Turkiet styrs av sådan brist-på-begåvning-pajas.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar