måndag 11 november 2019

Anders - tacksam för precis allt


Ingenting är längre som förut. Eller blir som förut. Livet handlar mycket om at bygga upp relationer, skapa tillit, förtroende. Många är det som jag har den relationen till. På olika sätt. Men det här med Anders känns utomordentligt stort, större än störst. Och läste nu att han gått ur tidens dagliga möten. Efter mycket lång kamp mot en fruktansvärd cancer så orkade han inte längre. Men ett är säkert, aldrig kommer minnena till dig att blekna. Det är så många som delar samma bilder av Dig, Anders. Nu går mina allra varmaste och ödmjukaste kramarna till Dina nära. Till Lena, Jacob, Ida och Tim.

Tacksam också för pratstunden härom veckan. Och Dina varma hälsningar till mina egna killar. Även det värmde stort. Tacksam för all den tid jag fått ha Dig som nära vän. Vila i frid. Tårarna kan jag inte hindra från att strömma nedför kinderna.

Morgonen var stor. Minnesvärd på sitt sätt den också. Förtroendet vi hade att få vara med Ilse tills Carl-Henrik kom hem från sitt arbete. Och hennes delaktighet i frukosten. Få smaka, bara pekade, och då är det också att leverera. Även när hon tillrättavisade mig. När jag frågade om hon mindes fjolårets vinter. Svarade direkt; Baa, babis! Och det borde jag ju ha förstått själv – att då var hon ju en babis, nu är hon en självständig underbar liten flicka. Fyller ju hela två år den 17 april. En helt fantastisk och underbar liten varelse.

Lång dags parkering på Stadshuset. Från 08.30 till 19 blir några timmar som travas på hög. Med många olika reflektioner. De flesta framåt men också en del som tydliggjordes mera i backspegeln. Som att gasa och bromsa, eller se både framåt som bakåt. Samtidigt.

Fortsatt nya intryck på gammalt tema från Malmö. Även ikväll – skjutningar. Känns som det aldrig blir nog från Skåne metropolen. Utlovas hårdare tag från Polisen. Nu ska det organiserade gängkriget krossas. Så sägs det. Följer spänt vad som kan levereras. Och det måste helt enkelt levereras. Viktigare än viktigast.

Kvällsskiftet innehöll helt kulan i luften. Traditionella Fotbollsgalan. Där dock hela svenska herr fotbollslandslaget endast kunde vara med på länk. Från uppladdnings lägret inför fredagens så avgörande EM kvalmatch vs Rumänien.

Samma tema. Träffat antal personer som alla brinner för just fotbollen. Som säger att nu är det dags för en satsning uppåt för hemmalaget, de blå/gula, för Årsunda IF. Hoppas, tror at det också finns en stark organisation runt omkring. Det som är så avgörande för hur saker utvecklas, och håller över tid.

Allting måste inte vara för alltid. Mycket har skrivits om kärleken mellan kändisparet Petter och Gunhild Stordalen. Men så – så plötsligt – avslöjas att det nära nu utvecklat sig mera till avstånd och skilsmässa. När det omöjliga blev möjligt – eller tvärt emot. Och så går livet vidare i alla fall. Men i annan uppställning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar