onsdag 21 februari 2018

Kronor 3, kronor 2, kronor 1, kronor inget


Inflation? Deflation? Allt efter restes funderingar kring hur tyskarna kunde reducera värdet på Tre Kronor. Trots laddade kanoner mot det uppsatta målet lyckades projektilerna inte borra sig igenom de uppsatta skydden. De två makternas ledarskap provades i skarpt läge. Svensk kapitulation med 3-4 i förlängning. Känns som Olympiska Spelens största svenska fiasko.  

Tufft inne i Tyskland också. Koldioxidutsläppen ökar dramatiskt. Diskuteras om det finns alternativ till att förbjuda dieselbilar. Parallellt för exempelvis Stockholm fram sina ambitioner med Miljözon 3. Vilket skulle förbjuda diesel, bensin och biogas. Och bli det självklara steget framåt för el- och vätgasdrift. Under en övergångsperiod borde det vara självklart med HVO. Koldioxid – kväve – NoX = bort. Vore oerhört korkat att fortsätta sprida cancerogena partiklar när det nu finns alternativ.  

STCR 120 klassificering så fixas det i alla fall. Trots kommande skatter. Trots högre insikt – förståelse. Så behöver vi fortsätta med produktionen. Men behöver inte gå upp till dagens renhetskrav. Den producerande gasen är viktig för framtiden! Det är vad den  ska  nyttjas till som borde vara huvudbryet. En felsatsning bör man kunna korrigera innan  den gått för långt.

Att inte räcka till helt och fullt. Tja, då är det bara dra hem. Som väl är beslutet nu för såväl Hellner som Halfvarsson. Ger tusan  i det avslutande loppet. OS över för  herrarna. För damerna ett mycket gott resultat i sprinten. Silver är inte fy skam. Och dessutom placeringen framför de norska damerna.

Ghouta. Ytterligare en plats att föra in i historieboken. Där civilbefolkningen bombas till döds. Där förnödenheter, hjälpinsatser, mat, mediciner – allt – förbjuds föras in. Mitt framför ögonen  på världssamfundet ödeläggs människoliv i enorm omfattning. 400.000 personer ser sina kroppar slitas sönder, svälter ihjäl, skjuts ihjäl, lemlästas. FN tittar stilla på efter ryskt veto. En syrisk regering som bombar ihjäl sin egen befolkning. I Sverige förts fram  initiativ till att skicka in militär mot egna stadsdelar. Men då från annan  form av snedseglare.

Upplopp i USA efter dödsskjutningarna på skolan. Motstånd till de fria regelverket så att alla får bära vapen. Blivit lättare få tillstånd under nuvarande president. Nu enkelt även för psykiskt sjuka ha tillgång till en vapenarsenal. Vad gör inte Trump för att själv få tillgång till just vapen!

Föga smickrande utnämning. Den som nu presenterades att Nordens mest korrumperade land heter Sverige. Exemplen inte minst från offentlig upphandling.

Klarlagt men dock rimligen överraskande. Kanske inte att friskolor har de högsta betygen. Men väl att elever från friskolor har det betydligt svårare att lyckas på högskola/universitet mot de som gått i kommunala skolor!

En pudel. Det som flera tvingats till Nu statsministern som tar avstånd från egna regeringens utredning och förslag. Att ungdomar under 12 år aldrig ska ha rätt till LSS, till följeslagare. Krackelering.  

Onsdag- hann bryta OS tittandet och fick i varje fall iväg lite av trädgårdsavfallet. Det är ju öppet enbart onsdagar – återvinningscentralen. Bara passa på.

Strålande sol, härligt vinterväder. Som gjort för skridskoutflykt Hedåsen – Årsunda nu till veckoslutet. Frågorna kommit redan om banan är öppen. Klart jag utgår från det, hoppas verkligen. Fantastiskt fin PR för orten.

Ingen tabata trots ivrigt frågande. Kul at det finns så stort intresse att frågorna kommer även från fjärran. Rekommenderas definitivt, från min sida.

Och så var de väl på väg hem. Åtminstone Gunderson, kanske också Bertilsson. Jetlaggade eller inte, de behövs säkert på Gavlerinkens is redan stundande lördag.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar