onsdag 14 februari 2018

Att leva sitt liv


Självklart kan tyckas. Men ändå inte för många. Gripa in när något inträffar som är utanför det vanliga. Men de gjorde de direkt, de fem ungdomarna från Årsunda. När en man i Sandviken vickade omkull med sin permobil på vägbanan och inte kom loss från fordonet. Andra tittade på. Men de här ungdomarna – ingrep direkt. Lyfte upp fordonet och såg till at mannen kändes något ok innan han släpptes iväg. Också fixade till permobilen. Kul att händelsen dels uppmärksammats över Facebook i stor omfattning – och naturligtvis över media i övrigt. Säkert mycket värt för dem själva också. En klapp på axeln mår ingen illa av. Åter igen; härkomst Årsunda!

Vilken blåsning. Fungerade inte med att sätta klockan på ringning för att följa med Frida Hansdotter ned för branten. Blev ingen tävling – alltför stark blåst.

Blev av. Medaljutdelningen för en mycket rörd Stina Nilsson. Hon måste med säkerhet haft mycket som legat på henne. Genom att tårarna formligen sprutade nedför kinderna även så här dagen efter. En styrka att våga och kunna visa känslor!

Bilda lag, hålla ihop. Ibland i större omfång, ibland i mindre team. Något överraskad att den nya alliansen i utrikespolitiska sammanhang bildas av Kamrat Putin och Margot Wallström. Synliggjordes åter idag. När vår egen utrikesminister hånade organisationen Nato. Röda Torgets store företrädare.

Det finns ingen bäst lösning, eller bästa metod. Det finns bara ett ständigt lärande. Så har sagts och så är det givetvis fortfarande. På sätt och vis. Samtidigt har det varit två lärorika dagar tillsammans med Möre & Romsdals Fylke. Så självklart det som visades upp. Och så tydligt att de redan falskspelande korten lyser än mer tydliga nu. Otroligt att det får fortsätta. Handlar antingen om bristande kompetens eller kvalificerat jäv. Avslöja i samtal eller i öppet debattinlägg?

Annan insikt. Oerhört starka kort som vi besitter. Och så avgörande att vi inser det själva och har en strategi hur de ska spelas ut. Intet är som väntans tider – men de leder inte framåt. Skulle återföra oss i klungstadie som inte leder utvecklingen. Återkopplar till det allra viktigaste; Ledarskapet och dess betydelse.

Snabbt på. Till båda ”sidorna”. Begär deras bilder. Om de ser ett nästa steg och i så fall vad de ser att det skulle innehålla. Smida medan järnet är varmt, fortfarande ett framgångsrecept.  

 

De viktigaste politiska frågorna – allt enligt Demoskop. De frågor som kommer avgöra valutgången. Kan lätt leda till falsk trygghet i form av uppmonterade övervakningskameror, antal poliser, hårdare straff etcetera. Men utgår fortfarande att svenska folket generellt är smartare än så! https://z.cdn-expressen.se/images/c3/5b/c35b5989d8ae45108616b04575f28d57/annan/680.jpg  

 

Avgörande röst i valet. För Kristdemokraterna. För att hanka sig över fyra procentsstrecket. Tron som kan besegra berg. Och Kds tilltro sätts till Skaras eget orakel – Bert Karlsson. Ska väl åka och trava läskbackar tillsammans med von Busch den här gången.  

Lev ditt liv nu, innan det blir för sent. Tar del av den visdom Micke skaffat sig och nu sprider omkring landet runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar