fredag 9 februari 2018

Kross


Seriefinal. Så här i slutet på serien innan vi går in i slutspel. Också final i fighten om den bonus summa som går till seriesegrarna. Och välfylld arena, som det anstår en dylik match en fredagskväll. Men därefter var det stopp. Stopp för gästande Hammarby. Som åkte på en torsk, större än den sammanvägda torskfångsten för fiskelandet Norge. 9 – 1 lyste det på anslagstavlan. Där på Göransson Arena när Sandvikens AIK formligen krossade Bajen. Nu är man nära pengabonusen. Och den behövs verkligen. Övriga bonusar får man vänta att räkna in till efter grande finale på Studenternas i mars månad. Gäller vara på plats. Och gärna, ytterst gärna, leda heja-klacken.

OS invigning. Stort och så annorlunda när det nu verkar beröra även norra delen av Korea också. Omöjligt avgöra fortsättningen. Större än det idrottsliga. I morgon bitti börjar det idrottsliga för Sverige. En av de få möjligheterna vi har att hävda oss i den världsliga konkurrensen. Charlotte Kalla förstås. Men utan astmamediciner. Därmed så gäller det ordinarie OS och inte paraolympics.  

Lång färd till Tällberg. Men ändå inte längre än exempelvis Bollnäs. Annat håll och en underbar plats. Häftat mot sluttningen till Siljan. Med många egna minnen i bagaget. Men denna gång endast en dagsutflykt. Infradagen kring den egentligen gigantiska nedrustningen av svenskt vägnät. Och även den osäkerhet, kunskapsbrist som ligger bakom inriktningen. Att inte klara underhållsskulden är att överföra Svarte Petter till kommande generationer. Också intressant at se den stora skillnaden med tänket bakom hur egna regionen fördelar och satsar sina länstransportmedel mot hur Dalarna tänker!

Ny Vei, norska organisationen som nu lägger fokus på fyra stora objekt. Och hur de bygger upp sitt koncept. Vilken genomtänkt upphandling. Där de också i byggnadsskedet inser att transportfordonen måste köras på batteri eller vätgasdrift. För att ta ansvar för miljön.   

Djup och bredd. Känner en enorm utmaning i att borra vidare. Det som anbelangar transporter, ansvar, energi, energilagring. När tekniken redan finns på plats och inte använda den! Märkligt, ofattbart. Har redan datum inplanerade. Ändå finns det arenor som är stängda för andra utsedda aktörer. Och som ändå inte klarar av återrapporteringarna. Undrar vad de själva vill bidra med? Skulle uppskatta bli utmanad på debatt, utmanad på duell. Skulle vara utbildande för mig själv också. Inom området Lära för livet.  

Inga möjligheter köpa. Smällde bara till så försvann alla biljetter till enda Sverige konserten med Britney Spears. Och samtidigt; Hålls enbart i Sandviken! Dessutom på off season för bandyn. Perfekt, väl planerat.  

Inget djup säger vissa. På Skavlan och hans intervjuer. Tvärtom. Samtalet med Petter Stordalen var starkt. Personligt och plockade fram en helt egen sida. Från dem båda. Tre barn, skänka dem vardera åtta miljoner. Men ha en tydlig och ansvarsfull plan för dem. Här är det definitivt inte lotto-pengar.

Ingen kvällspromenad. Lat stund framför fredagens TV program. Men sallad till kvällsmat kan väl ses som något gott och sunt i varje fall. Men så kom all den där godisen på plats. Och kunde inte motstå. Frossandet tog sig mycket stort omfång. Får väl röra mig lite i morgon istället.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar