torsdag 22 februari 2018

Utför och uppåt


Går bara utför. Kändes direkt under morgontimmarna. Rakt ned – och fort. Hur ska det här sluta? Pulsen dunkade – högra – högre – och därefter högre. Var ska det här sluta? Och så blev det som det blev! Även mina egna tårar pumpade fram och gjorde synen mycket grumlig. Precis som det var, som det kändes när Nordanstigs store son körde hem OS Guldet till Sverige i en sådan spektakulär sport som slalom. Känner in Myhrer, men väl Stig Eng – och det räcker också långt. Massor med blomster och varma Grattis kramar. Har lärt mig sedan länge att denne Myhrer inte bara är en mästare i skidåkning utan också en mästare i att få andra med sig, uppmuntra, stödja, ge råd och förtroende. Så härligt att en makalös person och får lägga beslag på denna makalösa medalj.

Försökte fatta. Hur det går ställa upp i en stafett med osäkra skyttar. Vild chansning. Mer osäkert än när Clint Eastwood skjuter från höften. Och det blev ett otal bom, bom, bom. På de första sträckorna i skidskyttestafetten i OS. När tredje sträckans första skjutning innebar bomskott var det lika bra stänga ned radiosändningen. Förstod liksom ingenting. Borde väl ha nyttjat Elisabeth Högberg Jädraås. Hon åker inte fort, men hon missar inga skott. Att enbart chansa kan knappast gå hem. Men så kom en enorm utväxling på sista sträckan. Enorm. Men så fordrades det också en på hugget varandra norrbottniska. Imponerad. Och en silverplats bärgad! Hyvva Piteå.

Gäller ha stenarna på rätt plats. Alltid. De får liksom inte ramla ut ur boet. Då fortplantas inte resultaten i rätt riktning. Imponerad, gång efter annan. Inte alls hålla stenarna i schack. Då skulle man bli matt. Utan få dem i vinnande läge, poäng efter poäng. Och så här under den fascinerande torsdagen lyckades lag Edin ta oss fram till tidig lördagsmorgons finalspel vs USA. Återstår nu se var damlaget har sina stenar placerade. Hägrar finalspel där också.

Gävleborgs stora framtid! Besöksnäringen. Försöker någon strateg övertyga mig om. Kanske det finns andra näringar också. Eller inte? Försöker leta efter den röda tråden i de strategiska satsningarna. Fortsätter leta. Fast ändå – givetvis intresserad av besöksnäringen. Vill naturligtvis ha antal sysselsätta i branschen. Inte minst för jämförelsens skull. Är det möjligen Hälsingegårdarna som Världsarv som är den stora kioskvältaren!

Kul få känna förtroende. Känner i varje fall så att få egen tid med högsta länsledningen. På statlig nivå. Får redogöra för mina frågor. Stora som små – men för mig i allra högsta grad strategiska. Inspirerande utlovas återkoppling. Det ökar min egen respekt till ledande person.

Novus. Krisinstitut. I varje fall för Kd:arna. Nu runt 2,9% och det visar sig tydligt hur det spretar. Alf Svenssons förklaring var vi ska hitta partiet. Eller nuvarande partilednings desperata satsning på Moderaterna mörkblått. Kan vara lite svårt känna igen ett avtryck runt alla människors lika värde. En konst i sig själv, ömsa skinn strax före ett val.

2:a var vad Östersund fick till på bortaplan mot Arsenal. Mot hemmalagets enda. Därmed uttåg för jämtarna. Trots det historiska resultatet och den makalöst starka insatsen. Man tog fotbolls Europa med häpnad. Succé.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar