måndag 12 februari 2018

Sensation monumental


Solidarisk. Viktigt ord som vi måste vårda. När nu så många går omkring med sina förkylningar så känner jag mig solidarisk och ser till att det i varje fall finns några droppar där vid nässlutet. Med andra ord – förkyld själv – så onödigt.

Förmiddagen gick i samarbetets tecken. Eller mer hur det borde vara. Blir lätt att man försvarar sina positioner, försvarar sina medel än lyfter blicken mer i en form av koncerntecken. Förståeligt men inte accepterat. Samtalen borde istället handla om innovationer och utveckling. Skygglappar än inte samarbete! Nu eller någonsin.

En halv miljard. För en testanläggning i Västerås. Tydligt att Europeiska Investeringsbanken är mycket intresserad i en batterifabrik i Sverige. North Volts planer tog ett rejält skutt framåt. Med huvudanläggning i Skellefteå.

Samma intresse borde banken kunna visa för en fullskalig elväg! En revolution i transportkretsar. Som kommer kunna stå helt på kommersiella grunder. Dags att gå från testanläggning till fullskalighet.  

Nedläggning eller inte. Klart en känslig fråga. Utgår från att målsättningen med dylik verksamhet också uppfylls. Annars är det ju något annat. Men i botten fanns det ju en skrivning. Från ett stort antal inblandade aktörer. Märkligt att det hemlighölls. Långsiktigt blir det ju ett misstänkliggörande mot den typen av sanningssägare. Så onödigt.

Inte alls kul att åka fram och åter till sjukhuset. Och stundom också bli kvar där. Tacksam att bli personligt uppdaterad. Uppstått en öppen relation. Förtroendefullt.   

Samuelsson vem är det? Räcker inte ens att lägga till förnamnet Sebastian. 20 år och silvermedalj i OS – i grenen skidskytte. Ett resultat som detonerade rakt framför alla förståsigpåare. Vad månne bliva? Förhoppningar – som egentligen inte fanns – infriades.  

Kul ta del av intervjun med Emil Jönsson på 5:an. Oerhört vältalig och öppen. Måste bli en ledare i högsta karat efter karriären. En karriär som definitivt inte är slut ännu, trots IOK:s ställningstagande. Den som jublade åt Emils placering i TV soffan är Emil Iversen. Norrmannen som insiktsfullt förstår att han slipper en stark kandidat till medalj.

Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen. Men här finns ju inget fjäll. Möjligen ser jag i dagsljus konturerna av vår egen alpina anläggning. Den där i Kungsberget. Så jag måste göra något aktivt. Och då passade det ju at sen kvällstid ta mig ut och dra bort den där snön. Som föll natten till idag. Men som jag inte haft möjlighet hantera tidigare. Lite högre andningsfrekvens. Och samtidigt i minne Börjes varnande ord – bättre se snön smälta bort än skotta densamma. Men till slut var det ju åtgärdat – för den här gången. Mer kommer med säkerhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar