fredag 16 februari 2018

Frida, denna Freda´


Olika namn, varje dag. Idag Frida. Och det redan från arla morgonstund. Tjejen från Norberg som kastade sig ned för branterna fortare än någon annan. Storfavorit Shiffrin. Men nu handlade det ju om det största av störst. Slalomåkningarna i de Olympiska Spelen. Och då gäller inget annat än att vara bäst när det gäller. Att få klättra först upp, längst upp på prispallen, så fordrades det först ned för backen. Frida Hansdotter – nu än mer svenska folkets stora hjälte. OS – en stor framgång – på tjejsidan.

NSFG. En märklig förkortning. Och ett något annorlunda uppdrag. Hålla samman så många organisationer, så många olika aktiviteter. Och även massor av olika definitioner vad som inryms i ordet folkhälsa. Så många valda. Så många med uppdrag. Men idag betydligt flera frånvarande än just närvarande! Handlar uppenbarligen om olika sätt att prioritera sina uppdrag! Gäller att lägga fokus på de som vill, ställer upp, vill vara aktiva spelare i en av våra största samhällsutmaningarna. Aldrig, aldrig lägga kraft på de som inte vill bidra!  

Måste vara en av de allra trevligaste individerna som vandrar omkring på jordens yta. Sören. Klok, ödmjuk, kan föra sig, klarar av att ge från sina tankar/erfarenheter. En värdefull lunchsittning. En person att se upp till.

Kvällens mail från Johan var positivt och lovande. Insikt hur vi borde trampa vidare. För att göra skillnad. Vara den kraft som vårt stora geografiska område så väl behöver. Känns som att upplägget håller. Håller mycket väl och innebär stora andetag av innovation.   

Väntar på återkopplingen från Cecilia. Vet att den kommer. Och vet i stort sett innehållet också. Vi har de här utmaningarna tillsammans. Väl formulerade och därmed också gemensamma. Utveckling handlar sällan om at slå vakt om – betydligt oftare om att nyttja nya tekniken för nya lösningar. Ta stegen framåt – så får andra stå stilla, på samma plats. Och skapa otrygghet för förändringens krafter.

Tider då så mycket ska koordineras. Eller i varje fall borde. Hade morgontimmarna till förfogande. Ingen access på det där tåget. Sägs handla om tysta kupén. Svårt förstå att den omfamnar direkt från hemmet och hela vägen söderut. Fast med nya tågset är det tydligen möjligt – även där det saknas tågräls! Troligen någon form av tågtekniskt innovationstänk. Och på återvägen var det uppenbart något annat som kom i vägen. Finns ju förklaringar till precis allt.

Kändes naket. Komma till Stadshuset och upptäcka att passerkortet var borta. Letade igenom plånboken gång efter gång, fickor – precis överallt. Inte kul komma och säga att det här var borttappat. Har ju kvitterat ut och därmed åvilar ansvaret givetvis mig själv. En suck av lättnad att hitta detsamma i en byxficka från gårdagen.  

Protokollen från gårdagen. Hanteras på kvällskvisten. Rättstavning givetvis. Men måste korrigeras på andra sätt också. Inkludera pressmeddelande. Och så inkludera kvällens telefonmöte. Som behövs för att organisationen ska fungera rent formellt mot bank. Finns betydligt mycket mer att göra. Fast för just kvällen nu fick det anstå.

Nedrans katter. Är ju hemma och ändå så vandrar de iväg till sin kattsiesta. När jag är inställd på lek och kattupptåg. Kanske inte duger när Anna-Greta är på vift i Hälsingeskogarna.

Inte alls på vift. Första kvartsfinalen och Saik tog en klar tennisseger mot Vänersborg. Vankas lite längre bort. SM finalen på Studenternas. 6-2 får duga som första steget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar