söndag 25 februari 2018

Sunny shine


Strålande dag. Solen lyser så där förföriskt. Och får hjälp från nattens nya snömängd som lättjefullt sträcker sig ut över det redan tidigare vita landskapet. Inbjudande på många sätt. Och framförallt lockande för att ta fram snösläden och åter igen sätta in den i snömängden. Det dagliga verktyget som nyttjas i stort sett lika mycket som frukostskeden, tandborsten. Blivit en del av dagen. Såväl vardagen som helgdito.

En dag som i övrigt handlade om avskedsdag OS. Med det avslutande guldet för de svenska damcurlarna. Att Sara McManus från Gävle var starkt bidragande kändes gött. Enda ”problemet” var att guldmatchen spelades mitt i natten. Och dessutom - enormt imponerad av Stina Nilsson. Sprintfenomen som nu tog ett brons på längsta sträckan – 30 kilometer. Det som definitivt inte kunde hända. OS som var en upplevelse trots avståndet, trots tidsskillnaden. Men med så många starka svenska placeringar. Där damernas insatser var skyhögt överlägsna herrarnas. Fanbärare på avslutningsceremonin, givetvis Charlotte Kalla. Redan inskriven i den svenska idrottshistoriska boken. Med eller utan Kall-valla.

Så nära historia. Tyskland som pressade det där laget från Ryssland in i det sista. Ryssarnas kvittering kom närmast på et misslyckat hopslag under sista matchminuten. Det som gav förlängning och där Putins gäng kunde avgöra i ett power play. Fyra mot tre läge som de drog avgörande nytta av.

Zinkensdamm. Avgjordes vilket lag som nu får ställas mot Sandviken Bandy. Och lära sig en del om hur verklig bandy ska spelas. Men at nagga stålmännen på biljetten till finrummet på Studenternas – otroligt. Trots att bandybollen sägs vara rund. Första semifinal fight på Göransson Arena onsdag kväll.  

42 års fest i Österfärnebo, klart jag skulle dit. Men de 42 åren delat i 34+8. Och det gick ju bra – det också. Anna ena åldern och Emil den andra. Mest bus hos den senare. Full rulle, fast där fanns flera som öste på under eftermiddagstimmen.

Rena rama snökaoset på E4:an söder och norr om Gävle. Avstängningen visar med tydlighet hur ansträngt förhållandena är. Då är det bra mycket bättre här länge i inlandet. The coast-line bjuder oftast på mer vind och råare luft. Vi får trösta oss istället med de palmer som vajar nere vid badstrandens kant. Ändå har jag avstått badbyxorna och badet idag.

Någon träningshelg blev det sannerligen inte. Tabatan nedlagd – eller mer pauserad - och promenaderna blev bara till affär´n. Inte det som bygger kondition. Kompenserade mig med godis istället. Osäker vad det betyder för hälsan. Men gott är det!

Sportlovs vecka. Känner att det finns öppningar i slutet av veckan. Kanske någon av killarna kan lockas sova över. Så kan jag få följe ut på sjön, eller upp på hockeyrinken. Eller vad de nu skulle vilja göra. Blir säkert enkelt övertala mig oavsett vad de hittar på!

Försöker tränga in i det rent ekonomiska. Inte helt enkelt. Men öppna öron underlättar föra ihop saker och ting. Behövs en hel del analyser.

Tidig måndag morgon. Presentera saker och ting från tre olika nivåer. Lägsta nivån en minut. Enkelt fylla ut. Andra nivån mer tid. Ändå finns anledning se över vad som är mest prioriterat. Tiden är ändock alltid för kort. Det ligger inte om Så Ska Det Låta. Tillhör helt söndagsaftonen.

Siffror fundera över. Kan de stämma, finns det opinionsinstitut som äger sanningen? Nu DN/Ipsos undersökning; (S) 29 (28), (V) 9 (7), (SD) 16 (16), (M) 21 (26), (L) 5 (5), ( C) 11 (9), (Kd) 3 (3), (Mp) 3 (4). En del förskjutningar. Främst skulle det indikera att ökningen för (M) bromsats upp och att två partier ligger under spärren. Det är dock långt till 9 september.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar