tisdag 27 februari 2018

Hej mitt vinterland


Nu är det väl nästan dags för time out. På det där med snöväder. Morgonens upptäckt var massor med vitt. Överallt och i mängder. Återigen positivt att ha blivit assisterad genom ett drag med skopa eller plog efter staketet. Hann väl med litet själv också. Men det var mycket litet. Hade tid inne i stan som jag inte fick missa. Svårt förklara mängden vit vara. Kändes som tecknet för oändligt. Att en himmel kan innehålla så mycket!

Fotvård. Behagligt. Väl tidig tid. Men får ju ta det som finns. Fotmassage kan göra underverk. Men avslöjade också at jag tydligen är spänd. Åtminstone var det diagnosen för en av fötterna. Rekommenderades en kruskavel som jag kontinuerligt skulle nyttja för fotmassage. Och skulle inte ens behöva jäst. Bara kavla på ändå!

Blev en lång dag på Sandbacka Park. Många punkter att avhandla. I delar måste jag lägga band på mig själv. Kan inte lägga beslag på alltför mycket tid. Går ju reflektera över nätet och ställa tydliga frågor – och förhoppningsvis få tydliga svar. Eller än viktigare – mötas öga mot öga. Enklare då få till det kreativa samtalet.

Tog tillfället i akt att bryta ord med Racine. Han hade ju lovat komma ut. Fast det kanske handlar än mer av nyfikenhet över vad Elin har för sig. Och planerar fixa till.

Rakt in i hetluften. Att planera plats och upplägg för kommande val. Känner det går hålla ihop alla partier till et utmanande upplägg. Utom då ett som kör helt egen linje. Kommer med säkerhet visa sig vem som satsar rätt – och vem som har en strategi som inte är så där helt genomtänkt. Funderar vidare – och slår fast att det här handlar om en bärande tanke. Rakt igenom.

Fjorton dagar. Något konstigt at displayen till korttidsboendet varit utslagen så länge. Omöjligt komma in. Bara vänta tills någon kommer. Har det inte alls felanmälts? Eller är servicen så utomordentligt usel?  Däremot är det bra inne på avdelningen. Så fantastiskt gemytlig personal som ingenting verkar omöjligt för.

Morgonnyheterna basunerade ut allvarligt brott i Sandviken. Stora polisinsatser under natten. Ändå locket på tills förmiddagens nyhet var fråga om ren avrättning. Det som händer i vissa andra orter – men som aldrig kan hända i närheten av oss själva! Säkert något som kommer följas upp längre tid i åtminstone lokala media.

Kvällen destinerades till snöskottning, eller med släden mer av snöslädande. Återstår se hur läget är tidig onsdag morgon. Fast då blir det ju inget för mig själv, då heller. Istället går färden mot Borlänge – igen. Nu i en annan konstellation än föregående vecka. Blir att åter igen ögna igenom handlingarna. Enklare så att vara förberedd och ha något bidraga med. Snöskottningens baksida. Kyla eller inte men mobilen tvärdog. Får väl se om den där känsliga Samsungen rehabiliterat sig själv till morgonen. Beroendeframkallande – de där mobilerna.  

Klart vilket lag som vinner – och vilket lag som tar andra platsen. I jakten på ett kontrakt till SHL. Timrå i topp medan Leksand tar andra platsen efter att ikväll avfärdat Gnaget från Solna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar