fredag 23 februari 2018

Våga tänka


Det går i en himla fart. Knappt har det börjat förrän det är inne i sitt avslut. Det var ju måndagsmorgon igår – egentligen. Och nu lill-lördag. Fredagsafton .Och man är tillbaka till På spåret.

Dags titta åter i backspegeln för att reflektera. Har ju hänt en hel del – igen. Mötesplatser som såväl givit som inte. Ibland mötesplatser som kunnat ge än mer tillbaka om jag själv öppnat sinnena mera. Möten med intressanta personligheter kan vara utvecklande om man ger det tid och öppna sinnen. Tid är vad man ger varandra om man har förtroende för varandra.

Skavlans besök ikväll av Fredrik Lindström visar hur polariserade åsikterna kan vara i vårt gemensamma land. Att åsikter är tydliga i hur de ska vara för att bli tillhörig en speciell gruppering. Mångfald torde vara ett schablonartat uttryck utan egentligt innehåll. När det mer tydligt handlar om – klia rätt person på ryggen och därmed ställ in dig i ledet. Något svenskt? När andra bestämmer över huvudet på en utan att klara av kritiskt formulerade frågor – då vaknat allt rebellen inombords. Enfald är allt annat än innovativt tänkande.  

När det händer så händer det. En sensation större än en annan. Slog till idag igen. Våra svenska skidskyttar. Aldrig förr har någon av dem lyckats så här väl. Och idag lyckades alla fyra herrar över sina egna individuella prestationsnivåer. Inte många extraskott där! Och bra åkningar också. Så segrarmarginalen kom bli hela 55 sekunder. Ändå mötte man världsatleter där i spåren. Vinst handlar om snabbt åkande och väldigt lite pang pang.

Sensation på annat sätt. Hockeyns moderland Kanada slogs tillbaka i semifinalen mot Tyskland. Hockey. Avgörande match. Den här gången utan NHL spelare. Men i alla fall……Tyskland. Allt annat än ett kvalificerat ishockeyland. Men vilja kan uppenbart försätta berg.

Klart med semifinal nummer två. Bandyslutspelet rullar vidare. Lacknystan är det inte längre. Men nätrassel räknas och ikväll slogs Västerås ut av ett formtoppat Villa, Lidköping.  Nu blir det en kamp med Vil(lj)a mot Ovanåkers egna Byn. Kamp om vilket lag som får äran bli uppbjuden till SM finalen vs Saik bandy. Bara är det inte – men god idé boka in den 17 mars och Studenternas. Nu när SM finalen återigen hittat hemåt. Och hemåt ska det också nu igen – SM pokalen. Där den hör hemma. Nu räcker det med att låna ut den till andra klubbar.

Hemkört är knappast att rekommendera och definitivt inte tillåtet. Men koka själv är viktigt göra nu. I alla fall kring de norra delarna i Sandviken. Tydligen finns det något fel på vattnet. Och då handlar det om att koka det själv – först.

Mullrar. Som det gör en gång om året. Och kallas Speed Weekend. Samlingspunkt för så många som själva går igång på grund av vrålande motorer och tillhörande drivmedelslukt. Imponerande jobb att få till den långa isbanan med allra bästa is kvalitet. Stundom skakar det egna huset. När de värsta motorerna vrålar i högsta falsett. Fast definitivt inget som katterna uppskattar.

Följa John. Planeras förbud mot tiggeri från högsta (S) ledning. Oavsett ideologisk uppfattning så söks tappat väljarstöd från den gruppering som lämnat för annan färgsättning. Utvecklingen är tydlig – vi mot dom.

Följa John på mer kreativt sätt. Regeringen följer det självklara ( C) initiativet. Blanda biobränsle i flygbränslet. Inte en dag för tidigt.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar