måndag 19 februari 2018

Let it snow


Vitt, vitt och vitt igen. Vita varan varit i farten under natten. Mer psykiskt jobbigt än fysiskt – faktiskt. Tog ju bort det som kommit igår kväll. Och så ny laddning. Inte så där omfångsrikt, mera att det dränkt landskapet igen. Och idag ont om tid at hantera det hela. Hann väl med en del i alla fall innan jag gick in och tog del av frukosten. För sedan väntade avtalad morgontid i Sandviken. Putsning och korrigering utanför tomten får anstå till kanske t o m tisdag lunch. Inne på tomten likaså. Där finns ju inga bilar som kan köra fast snön ytterligare. Och tre kallgrader gör det inte heller.

Tacksamhetens tanke till Emil som tagit bort en del efter tomtgränsen. Men tydligen varit på plats före plogbilen. Så den strängen gick hädan med hjälp av snökaran. Emil börjar bli lite av idol för det var inte första gången han biträdde så positivt!

Blev inte någon egentlig inträngning i OS programmet tidigt denna morgon. Hann bara inte. Men registrerade i varje fall att nu kom den, första förlusten för damlaget i curling. Det mot stora lokala intressen kopplat till Sara McManus. Fast fortfarande. Så ställs det mycket stora förhoppningar till de svenske curlingdamerna. Fast denna dag – två raka torskar. Vad månne bliva? Och så kryddade herrlaget med torsk – också. Ridå.

Intressant. Men en helt annan sak om det finns positiva vibbrar att följa SKLs prognos över den ekonomiska utvecklingen. Enkelt skriva att vi måste arbeta på annat sätt. Håller naturligtvis med men kan inte svara på hur. Utgångspunkten är att hitta ett koncerntänk.  

Livet är lärorikt. Inte alls underskatta samtalen runt exempelvis lunchen. De sanningar som serveras där, eller de frågor som ställs, möjligen de slutsatser som också lyfts fram. Medicinen är att delta i samtalen. Inte vara kategorisk utan visa at det finns flera sidor på ett mynt. Fast det kan bli mycket långa luncher!

Varumärkes byggande, profilering. Tror jag definitivt på. Fast det måste också synas. Nyttja de starka sidorna som vi förfogar över, nyttja det ypperliga geografiska läget. Våga ta på sig ledartröjan. Och det allra viktigaste – ledarskapets betydelse. En tydlig vision, tydliga mål – och sedan låta personer utvecklas. Den bästa medicinen.

Mediciner, det som också finns i våra avlopp. Men där det idag finns metoder få bort dem så de inte förgiftar våra vattendrag, våra sjöar. Fungerar det i Linköping torde det kunna fungera på alla andra ställen också.

Begäran som är tydlig. Att vi mer ska följa upp droghalten i avloppsvattnet. Inte alls svårt men vi behöver göra det mer frekvent. Kostnaderna är inte alls avskräckande.

Kul få ge min bild av det som berör så många. Cykelvägar. Där en form av partnerskap skulle kunna bidra till så mycket mera. Dialog, samtal, veta vad vi vill! Också något rekommendera. Med råge.
Inte cykelväg men väl länsväg. Andan i hasen. Formligen studsar fram. Naturligtvis känner jag till att man ska anpassa hastigheten till väglaget. Men onödigt. Borde alla hålla med i -. att erbjuda dylikt före, dylika förhållanden. Föga överraskad av kollisionen mellan två bilar efter vägen Bångs – Årsunda. Tycker synd om de inblandade. Hoppas innerligt deras skador inte var för omfattande när de nu kördes till sjukhuset. Skadade, havererade bilar är en sak, personskador med omfattning något helt annat. Mötte lastbil som hade et blad under bilen för att försöka agera väghyvel. Men märkte att det inte bet mycket. Fordras väghyvel för att klara upp den här formen av vägbana. Ska inte ta ordet kriminellt i min mun. Samtidigt så är det här resultatet av möjligen för långa sträckor att sköta av en och samma plogbil. Då körs nederbörden samman till en form av puckelpist. Så tragiskt, så livsfarligt. Tog mig hem sent efter jättelångt fullmäktige. Kunde andas ut, rena rodeon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar