torsdag 8 februari 2018

Varför skotta den snö som smälter


Fly me to the Moon. Fast sedan handlar det ju om flygbränslet förstås – eller om flygskatten kanske. Eller som för försvaret – skaffar sig helikoptrar som man inte har råd flyga med. Och så finns ju också musen-som-röt. Som vill förbjuda flyg, vill förbjuda personbilar. Som vill gå baklänges in i framtiden. Medan framtiden mer handlar om att utveckla tekniken och med hjälp av den hitta utsläppsfria transportsätt. Samma musen som röt organisation som på alla sätt försöker slå på landsbygden och landsbygdens folk med högre skatt på bilar, än högre skatt på drivmedel, införande av kilometerskatt. Ett aktivt sätt att klyva landet ytterligare. Falskspelarkorten måste synliggöras.

Samma dag som Trafikverket kommer med et utspel om utredning om fyrfilig vägsträcka norr om Gävle till Söderhamn. Som inte fanns med i vår regions synpunkter. Men som är ytterst angelägen. I alla fall. Olyckorna i vinter har verkligen pekat på behovet. Samhällsekonomiskt motiverat. Tidsdräkten torde bli oändlig – dock.

E4 norr har ju nått 13.000 fordon/dygn. Kräver utrymme och vägstandard. Ökar man på med ytterligare 50% så närmar man sig trafikmängden på gamla Gävlevägen genom Sandviken! Den väg som inte behöver avlastning – enligt Regionen och Trafikverket. Än mer märkligt. Länets största arbetsplats behöver ingen egen in- respektive utfart – enligt samma instanser. Fortsatt dispens för dagens provisorium?

Ingen snö idag. Men tar Börjes råd på allvar ändå. Inte hetsa upp sig med snöskottning. Ta´re lugnt istället. Kanske ta fram en god bok och lugnt läsa medan snön förhoppningsvis smälter ned. Eller blott gå i idé under aktuell årstid. Speciellt en sådan här vargavinter.

Fortsätter gör dock tuff-tuff-tågen. Att utebli från sina trafiktider. Sex tåg, sex utslagna tåg. Situationen igår verkar på sitt sätt bestå idag också. Även de längtar säkert efter sommar och sol. Men då kanske problemen stavas solkurvor istället. Just nu; Två tåg som har kompressorfel och två som har fel på sin huvudbrytare. Ett smällt på en älg. Finns onekligen förklaringar.  

Föga överraskande. Fast det kan ju vara bra med en lista i alla fall. Dagsläget; brist på arbetskraft i stort sett överallt. I morgon än mycket större brist på arbetskraft. Situationen hos oss; bland den högsta arbetslösheten, speciellt bland yngre. Hur vända det till en fördel? Och omfamna möjligheterna som finns där så tydligt. Idag speciellt stor brist på; Sjuksköterskor, Kockar och kallskänkor, Läkare, Installations- och serviceelektriker, Buss- och lastbilsförare, Lärare, Undersköterskor, Träarbetare och snickare.    

224 rutor. Egentligen alla skolans fönsterrutor – krossade. På Hisings Backa Göteborg. Rutorna som var gjorda i säkerhetsglas. Kostsamt, onödigt och så j-la korkat. Går det skydda sig mot dårarnas julafton.  

Venezuela, ett socialistiskt land i fritt fall. Inget som fungerar. Den som inte går på lokala socialistpartiets möte får absolut ingen hjälp över huvud taget. Ett land där korruptionen galopperat till höjder som är ouppnåeliga. Där folket svälter, där hoppet tryter, där ingen hjälp finns att få. Barn dör av hunger, sjuka vägras vård och kriminella härjar fritt

mix. Speciellt den 22 februari. På Högskolan i Gävle. Mellan 13 – 17 en trio det sprakar om ordentligt. Fredrik Lindström, Doge Doggelito & Micke Reijer. Utlovas inspirerande föreläsningar eftermiddagen lång.

Markus Hansson i super ettan. Borde väl handla om Gefle IF. Men icke, istället något så underfundigt som Frej. Tidigare lagkapten i himmelsblått borde väl återvända när han inte längre får behålla den allsvenska platsen.

Himlaspelet lever kvar. Årligen. Möjligen svårare för hockeyn nu när den Trojanska hästen åt upp Leksand med hela 6-1. Men minnena lever kvar. Åke Lassas, Sigge Bröms. Kanske till och med tvillingarna Abrahamsson, Danne Söderström, Mats Åhlberg………

Middag och avtackningar. Så många som blivit äldre! Lämnade identitetshandlingen hemma – bäst så dylik kväll. Så det att det inte blev något snack om åldrar på en själv. Trevligt och god placeringsförmåga! Sällskapet runt om.

Missade Brynäs Hockey. Men får trösta mig med att just nu är det enbart träning inför Play In

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar