tisdag 6 februari 2018

2:a ur sängen!


Kors i taket. Gjorde precis allt – och lyckades – för att inte vara först uppe denna tisdagsmorgon. Klockans alarm signaler framflyttad antal minuter och sedan ligga kvar och avvakta. Planerade förmiddagens datatimmar vid köksbordet. Istället för att nyttja något annat kontor.

Hann följa med aktiemarknadens olika fall, världen över. Men allt kan ju inte gå uppåt, ständigt. Så någon större oro kan det nu inte vara anledning släppa fram. Inte ännu i varje fall. Mer oro i beslut som snart ska tas men där det finns antal frågetecken. Och inga kritiskt ställda frågor verkar framförda. De som borde komma för att göra beslut mer kraftfulla och än mer framåtsyftande. Speciellt när det är så här kallt ute. Då räcker det inte värma sig med kejsarens nya kläder. Osedvanlig tystnad på twitter inlägg från Walt Disney figuren Trump.   

Pulver. Den beståndsdel som nu är förhärskande i företaget. Under året ny pulveranläggning för 200 miljoner under uppbyggnad på Sandviks industriområde. Klart det finns framförhållning i ett företag som konkurrerar om första platsen i den globala konkurrensen.

Samtidigt som företaget redovisar sitt resultat för år 2017. Högre orderingång, högre resultat, högre utdelning. Tuffa lönsamhetskrav som sätts också för att driva på den kontinuerliga utvecklingen. Företaget som påverkar så mycket såväl lokalt, regionalt som nationellt. Men som kommit lite i skymundan för bland annat en smärre del av besöksnäringen. Utifrån några ”strategers” färgade glasögon. 

Mer eller mindre invandring? Hårdare fängelsestraff? Högre eller lägre skatt? Dödsstraff eller inte? Ska homosexuella par få adoptera barn? Beskattning av välfärdsföretag? Kollektivtrafik som ska ersätta biltrafiken? Trygghet i vardagen? Skola med resultat? Hälso –och sjukvård för alla? Klyvningen av Sverige? Lokalproducerat? Finns massor med frågetecken som ska prövas ett år som detta, ett valår.

Förtroende tar jag det för. Att bli uppringd några gånger av Carina. Kring kommande internationellt besök. Klart vi ställer upp till hundra procent. Det som anstår när det ges tillfälle att få bära ambassadörskapet.

Att vara eller inte vara. Vara mitt inne i men ändå blicka framåt. Landades in idag, Nicklas Danielsson som Brynäs Hockeys nästa nyförvärv – till nästa säsong dock. Fortsätter producera i Schweiziska ligan. Åldern till trots med sina 33 år. Nästa säsong mer rutinerad.

Nu provas i skarpt läge vår svenska utrikesminister. Om hon verkligen vågar ge sig på Kina. Norge är ett känt exempel som verkligen fick betala för sin frispråkighet. Men gör hon det inte försvinner mycket av hennes påklädda gloria.

Ansvarsfull organisation. Fast gäller också vara öppen, vara intressant om flera ska möta upp under söndagarna. Tänka nytt, tänka stort – inte alltid så där enkelt. Men i allra högsta grad angeläget. Traditioner som ett lyft, eller traditioner som en fotboja?

Faktiskt i allra högsta grad imponerad. Kommande förslag till lista. En samlad kompetens, en mycket stor del av mångfald. Sedan gäller det för oss att underhålla, intresset. Men där finns definitivt upplägget som ska kunna ses som stimulerande.  

Närmar sig med stormsteg. OS invigningen. Stormen dras igång kring bloddoping. Och så hänvisas till någon svensk skidåkare som på ett anonymt sätt pekas ut. Svårt försvara sig emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar