söndag 11 februari 2018

Qvarnen som bas


12 + 14 + 17 = 43. Dividerat med 3 handlar det om 14. Och det är väl där någonstans som vi ligger. Hade en del förhoppningar kl 07.15 när det drog igång. Skitahlon från Sydkorea. Men visade sig ganska fort hur de svenske stod sig i konkurrensen. En konkurrens utan de bästa ryssarna. Inledningsvis – de svenska placeringarna. Plus en som tog sin Mats ur skolan och bröt loppet. Med säkerhet vankas ett något mörkt OS, resultats mässigt för de svenska herrarna. Eller som norske Emil Iversen uttryckte sig; Utan Emil Jönsson slipper vi en av de konkurrenter som har kapacitet för att slå till i sprint.  

Gevalia naturligtvis. Det som brukas när man får oväntat besök. Positiv förmiddag. Hannah-Karin letat sig ända hit på en söderut-resa. För vidare färd till Qvarnen i Gästrike Hammarby och dagens politiska mötespunkt. Hann bara med en kopp och lite tilltugg – och lite samtal förstås. Så slingrade sig vägen i vinterföre fram över Gavelstigen.

Kände oss alla ytterst välkomna i G/H. Mats bjöd verkligen in och gav historien från förr till nu. En av de där eldsjälarna som gör den stora skillnaden. Kan visa resultat där andra möjligen kommer till snack stadiet – men inte längre. Ett överslag från min sida; Vilken imponerande kunskapsmassa som låtit sig samlas under antal söndagstimmar! Och utifrån olika utgångslägen vill aktivt vara med att påverka. Har en stark drivkraft, stark motor. Utmaningarna är många. En av dem att samordna oss och låta alla känna at man är viktiga, at träffarna är givande och ger något tillbaka. Slut på har-det-varit-någonting-där. Bredd och djup i tre ämnesövergripande grupperingar ska bidra till tillfredsställelse för alla!

Batterierna laddade. Som de blir så lätt efter konstatera kunskap och engagemang på plats. Nu fordras bara ”team-buildning”, struktur och tydlighet. Vi är på gång, vi är laddade, vi är tända. Enkelt konstatera trots att Tomas Ledin var en av de som inte kom den här söndagen.

Samma uppdrag – men kanske på lite olika sätt. Vårda sina medlemmar, ta han om och integrera nya medlemmar. Så oerhört viktigt för levande materia – för levande organisationer – de som man kan räkna med är högst delaktiga i samhällsbygget.

För sällan, definitivt. Borde besöka varandra oftare. Nu blev det kort visit hos Lars. Anledning var 39-årsdag. När det egentligen handlar om att hålla banden levande. Mer av de impulsiva besöken. De som behövs för oss alla.

Ulf Ekelund, forskare i fysiologi i högsta Norge toppen. Bra för alla med motion, dagligen. Kunde punkta ned en träff under tidig kväll. En måttlig promenad. Ett steg i rätt riktning. Gäller göra det dagligen och i olika former. Forskare som tydligt påvisar betydelsen för at också göra resultaten bättre. Även i skolan.  Går ju inte skrika om brister på resurser när inte ens det som är gratis nyttjas fast det finns överallt.

Speeddejting. Nytt grepp för att hjälpa alla singlar. Tas på onsdag på Konditori Marangoni. Nya tider, nya sätt.

Klart det bygger rädsla. Rädsla för flyg. Nu när ett plan gick rakt i marken utanför Moskva. Alla döda, 71 döda. Men rent statistiskt, betydligt farligare åka bil. Ändå gör vi det – varje dag.

Syrien – ett land i dramatiskt förfall. Turkiet som aktivt söker överföra ond bråd död på kurderna. Israel som bombar iranskt manskap inne i Syrien. Och precis allt annat. Som jag också förstår alldeles för lite av.   

Inte varit så aktiv i år, inte ännu i varje fall. På skridskobanan Strandbaden – Hedåsen. Imponerad av de som håller den uppe. De sanna idealisterna. Fast tänk om – som Försvarsmakten. Körde upp en ränna i isen. Rena dödsfällan. Utan ansvar att stänga av isyta eller på annat sätt meddela sig. U p a – utan personligt ansvar.  

Det ska vara svårare att vara invandrare i Sverige. Och bygger vidare på myten om att invandringen förstör landet. (M)edmäsklighet är det knappast – (M)en deras tydliga valstrategi. Flyktingar som nekats asyl ska inte heller få någon vård. (M)örkret blir (M)örkare. Vad är skam, mer än sorg? Kryddas (V)idare; (V) som nu kräver statistik över etnicitet! Trots att det enligt lagen är  förbjudet att behandla uppgifter som avslöjar ras eller etniskt ursprung, religiös övertygelse, politiska åsikter, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexualliv. Men (V) är ju (V).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar