onsdag 7 februari 2018

Skolans måluppfyllelse?


Skriva långt dokument. Och sedan spara, lägga ut. Så var allt borta. Sen onsdag afton. Kändes något med tre bokstäver som börjar på f och slutar på n. Men så kan det ju vara när tekniken inte är bästa grenen.

Tidig morgon dock. Och kylan där så konstant. Minskade inte alls. Uppe i Bollnäs kändes det som att ha hamnat i en frysbox. Med maxknappen påsatt. Men inne var det avslappnat. Kanske mycket på grund av at någon helt speciell åkte hem för att slå av en fläkt. Och då var ingen annan laddad i förtid på att överta showen. Fast vi var ju i Bollnäs förstås. Det är väl på ABB i Västerås de borde vara bättre på att göra motstånd.

Trafikplanen. Den enda delen som borde ha diskuterats djupare. Men goda svar på mina frågor. Kring klyvningen av vårt eget län. Dubbleringsmål är definitivt ingen garanti för utjämning, tvärtemot. Och någon redovisning av kollektivtrafikutbudet mellan kommunerna utifrån exempelvis deras antal invånare – föreligger inte alls. Eller hur de som saknar kollektivtrafik tillerkänns något annat som anropsstyrd trafik. Allt apropå rättvisa!

Uppdrag Granskning grävde i allt annat än rättvisa. Istället utifrån fusk i idrotten. Med fokus på bloddoping. Och på bruket av astmamediciner. Idrotten i fokus; ädla sporten skidåkning. Samma kväll som norsk TV visar hur mycket astmamedicin norska truppen släpar med till Seol. Skapar alltså själv alla de där frågorna om organiserad form av doping. Kanske något speciellt i luften hos vårt broderland som förutsätter mängd intag av just den här formen av medicin. Har ju norskt fylke på besök nästa vecka. Då finns det skäl ställa frågorna.

Hur kan det vara möjligt. Att så många tusen elever står i kö för att studera på Engelska skolan? Är det p g a att de snikar bort så mycket pengar till okända skatteparadis? Så kunde man tro – om man inte visste bättre. God ekonomi ska vara straffbelagt medan underskott ska kompenseras med mer av befolkningens tillgodohavanden i form av skatter. Konsekvensen torde bli att även byggbolag som bygger skolor inte får gå med vinst. Kosta är alltså det rätta, överskott ska bekämpas.

Kosta det är något helt annat. Ett småländskt glasbruk. Och det var just på den platsen som jag träffade Ingvar Kamprad. Med sitt hållfasta handslag. Men också den timme vi hade tillsammans i soffan. Allt under deltagandet på SACC dagarna. Första och enda gången jag representerat SACC Arizona. Har ju inte ens varit dit!

Studenternas i mars är något helt annat än att vara där nu. Dock var Saik bandy där ikväll. Fick med nödrop med sig poängen efter enbart 2-1 vinst mot ett av seriens allra sämsta lag. Blir något helt annat på fredag när Stålmännen tar emot Hammarby. Då avgörs nog seriesegerns hemvist och därmed bonus summan också.

Rapport; god form hos mamma ikväll. Och minnet framme så samtalen fungerade väl. Så olika – dag till dag. Upp till Hyttmarken själv och befriade julgranen från sina lysen. Skulle varit borta för länge sedan.

Avslutade dock med att tappa bort en mycket lång Blogg redovisning. Men hann i varje fall med ett tabata pass och en helt underbar kommentar från ledare Patrik; Fyller du femtio år i år? Avslutade dock med en Maria Waern film. Fungerar alltid!      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar