torsdag 15 februari 2018

Hanna


Vi har också en Hanna Öberg – i Årsunda. Dock inte skidskytt. Vilken enorm överraskning, positiv variant av högsta karat. OS Guldet på förmiddagen till den unga svenskan – suveränt. Delar med glädje hennes känslor efter de femton kilometrarna. Du gamla, du fria. Flaggan i topp. Sebastian Samuelssons fjärde plats var också – stort. För honom själv dock en besvikelse genom att tappa bort den avgörande minuten på sista skottet.

Speciell dag utan inlagda sammanträden. Förutom då kvällstid. Så det blev tidig morgon och satsning på storslalom för damerna. Hansdotter och Hector var ju högt uppe i första åket. Men förhoppningarna höll inte hela vägen ned.

Knäppte vidare. Börjar ju bli en vana så det gick inte få fram glädjetårarna för Charlotte Kallas mycket klara silverplats på tio kilometer. Var liksom fel norska som vann. Men som hon vann! Helt ok liksom med två norrmän i topp på herrans storslalom. Plockade istället ned dem ordentligt i hockeymatchen då norrmännen ställdes mot Tre Kronor.

Curling, så långa matcher. Så mycket taktik, så mycket nerv. Så mycket TV sport. Även idag. Svenska laget vs Canada. Gick inte slita sig från den spännande fighten. Så svårt få Lönnlöven falla i deras egen nationalsport. Gick till och med ända till skiljeomgång. För att skilja på lagen. Och det vinnande slaget kom från Sverige!   

Inte illa vara hemma över dagen idag. Så sällan. Mest koncentration på kvällens sammanträde. Som innehåller såväl årsmöte som nomineringsstämma. Men närodlat onekligen, gångavstånd till Strandbaden.

Blivit fart på arbete igen. Där på grunden till Carl-Henrik & Elins kommande hem. Lite onödigt att det inte gjordes innan snön kom indragandes. Men det är ju helt upp till dem själva.

När man får oväntat besök. Brukar utmynna i Gevalia. Men idag i såväl blomma som chokladlåda. Bara-där-för-att ha ställt upp för den som behövde hjälp. Skulle jag gjort alla dagar i veckan. Nu var det Tore som ringde på. Klart glad över presenterna – men främst glad för att det gått så bra för honom själv. Nu återstår det givetvis träning, sjukgymnastik över tid för att bli helt återställd. Ändå ett stort framsteg. 

Aktiv klyvning av landet. Eller för att nyttja en partisymbol; Mp. Tror sig kunna förbjuda bensin och diesel till år 2030. Måste faktiskt kunna se på utvecklingen och vad som händer i vår världsdel. Dessutom pågår en jättediskussion på EU-nivå där väldigt många är skeptiska till biodrivmedel, både för att det ger upphov till utsläpp och skogsskövling.                                                                                                 Det är dock positivt att miljöfrågan kopplas till transportsektorn. Däremot negativt att debatten är så förenklad. Utan tvekan kommer vätgassamhället ta antal snabba steg i en avgörande riktning. Med början för drivmedel men också som lagring av energi.                                                                                                                      Vad ligger bakom Mps så aktiva jakt på svensk landsbygd? Och samtidigt aktiv jakt på Sverige som välfärdsland/exportland. Tekniken är till för att tjäna. Förbjud är inte något som leder till hållbar utveckling.

Omskrivet. Ikväll skulle det smälla. Jämtkraft Arena i Östersund. Skådeplats när mytom omskrivna Arsenal Football Club kom på besök i slutspelet European League. Brexit laget vann dock med hela  3-0. Ändå en fest. Samtidigt nollades poängskörden för hemmalaget mot Örebro Hockey. Som därmed bröt sin negativa svit på nio raka förlustmatcher.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar