lördag 3 februari 2018

Natten som försvann


Klart det tär. Kanske många upplever som rena lat och lyxig tillvaron. Inte det som kännetecknar partiets kommundagar. Tempo rakt igenom. Så många samlade under tre begränsade dagar. Och ett antal personligheter som det fanns så många anledningar fördjupa samtalen med.

Nu är listan lång med uppföljande samtal, planerade aktiviteter. Precis som det ska vara om den här typen av arrangemang ska vara värda genomföra. Konkret den där integration/migrationsdagen. Vill ha det avgörande stödet från Lena för genomförandet. Klart vi vill lära av kommuner som verkligen lyckats få in våra nyanlända möjligheter i fasta jobb. Ge möjligheter att bidra istället för att leva på bidrag

Var natt i natt också. Men inte lång. Fyra timmar sedan var det liksom dags för dusch, packning och frukost. Natten som inte löste upp de där frågetecknen – kanske till och med mångfaldigade dem istället. Den övergripande frågan är nog om det verkligen var meningen hitta konstruktivt samförstånd. Eller driva iväg till en form av varaktig spricka. Får be om svaret.

Fotografering. På något sätt kommer väl bilden överlämnas. Meningen med densamma är troligen att ha den till underlag för valaffisch – eller likartat. I ett värdeval kan det vara helt nödvändigt finnas avbildad med den mest omtalade personen.  

Har anteckningarna i stort sett klara. Fattas väl enbart ett avsnitt. Som jag får snickra samman i egna hemmet. Kanske det allra viktigaste området – det om transporter och drivmedel. Just det område där det går utmana alla de som har köpta intressen dolda inom sina agendor.

Inte alls några problem. Med körningen från Arlanda. I alla fall inte till Uppsala. Men sedan så blev det allt vintrigare. Ju närmare Gävle, ju mer jullikt. Kändes under gummit vid flera tillfällen när kontakten med vägbanan liksom bara försvann. Kontrade med än mer av fegkörning. Viktigast komma fram utan att äventyra lasten.  

Kört hem tidigare. Nils-Olov. Skönt att han var nöjd med underlaget. För den bilen är ju lättare än de flesta. Han hann också hämta Simone och göra ett besök uppe hos mamma. Helt säker på att hon med välbehag tog emot detta.  Har frågat så många gånger. Måste väl varit en överraskningens vecka. Hon hade ju Carl-Henrik & Elin där igår!

Sågade ned den där kraftiga grenen. Den som gav sig ut över car porten häromdagen. Med andra ord stod trädet kvar. Men den mycket kraftiga utväxten låg där styckad. Ris i stor omfattning som formligen borrat sig ned i snöhögen. Tacksam till Emil som fixat det hela. Under överinseende av lill-Emil. Som jag måste få fatt i. För att fråga hur det där med operationen avlöpte. Om han var skärrad. Rapporten från Olle mer negativ. Hög feber flera dagar torde inte göra honom rättvisa. Han brukar ju alltid vara på högvarv.

Provade ”snöverktygen”. Måste ju uppgradera feelingen. Och det fanns onekligen att ta utav. Så lite blev gjort. Resten får jag njuta av någon kommande dag. Den som spar han har.  

Hann med eftermiddagens Brynäs match. Klart at målvakten är en del av laget. Och det som Brynäs kunde ställa upp med kanske inte ens borde kallas målvakt? Och så försvann de förväntansfulla poängen rakt upp i luften. Inte bara pyspunka utan en rejäl punktering. En av Bengtzens solförmörkelser. Svårt drafta spelare med svetsglasögon. Eller hur nu felscoutingen gått till. Torde vara bättre ge en junior keeper chansen. Patetiskt. Och nu drar också hemma lagets båda OS backar iväg också. Det ser dystert ut – mycket. Som när 3-1 ändades till 3-5 i sista perioden.

Får inga större rysningar. Visst kan jag titta. Men blir aldrig salig. Inte ikväll heller. Uttagningen till Eurovision Song Contest drog igång. . När Edward Blom tillåts delta, då känns det mer som en form av satir. Eller som livet på en pinne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar