tisdag 20 februari 2018

Semifinale, here we come


Oerhört mycket i fokus nu. Och bra är det. Hur vi klarar vår försörjning men på ett ansvarsfullt sätt. Odling utan utsläpp, kontroll på transporterna. Minska utsläppet eller klara transporterna helt utsläppsfritt. Idag är det ju möjligt med det senare. Men så finns det andra intressen också – som arbetar emot. Och avslöjas oftast med att ha dubbel agenda.


Matvärdens besök. Intressant och ger en hel del tankar. Utgår naturligtvis från att kunna den lokala marknaden. För delade upphandlingar, ställa krav på koldioxidutsläpp,  nyttja en distributionscentral på det sätt det går att göra. Föra samtalen – vilket i sig kan bli drivet i arbetet. Inkludera alla livsmedel. Inklusive fiskodling i t o m akvaponisk miljö. Tungmetaller, koldioxid, kväve och NoX partiklar – så onödigt nu när tekniken tillåter andra alternativ. Kunskapen och helheten är det långt ifrån alla som fångat. Var tydlig; Tänker fortsätta jaga alla som bedriver falskspel.

Göra avtryck. Fungerar ju bra i den dagliga snön. Men det smälter ju förr eller senare bort. Längre avtryck i historieboken. Då kan det bli dårarnas julafton. Som Rakhmat Akilov. Med avsikt körde han ihjäl oskyldiga offer efter paradgatan i Stockholm. Kalifatets påskyndare, eller dårskapens. Historieboken är redan fylld av dessa dårar.   

Blivit en form av svensk nationalsport. Som det är när framgång kommer. Det där med skidskytte. Idag stora förhoppningar på stafetten. Men så kom det redan på första sträckan. Träffarna haglade på allt annat än tavlan. Och så var den dagen förstörd. Blir bara att ladda om.

Passade på att skotta snön. Igen. Inte alls så tungt, men ändå tillfredsställande när jag fått det putsat så att området känns omskött. Kanske, kanske skulle ta det platta gamla garagetaket. Men en dag i morgon – också. Gäller att hushålla med utmaningarna.

Trots allt det där om lokalproducerat. På kort tid har vi fått klartecken för ytterlige 3 (tre) hamburger restauranger. Också en fjärde i skepnad snabbmat från China. Knappast något som kommer med i White Guide. Men säkert går det fort att få fatt i maten. Och allt ska ju in – för att sedan komma ut. Gourmet är något helt annat.

Intressant afton. Nu i stort sett fullbemannade. Nu går det kliva framåt med verksamhet. Det som fordras för att få människor att komma. Handlar om att vara en attraktiv spelare. Nyckelordet stavas såväl musik som ungdomar.

En form av tacka-för-sig-år. Fick berättelsen ikväll om god middag och kanske också lite bubbel. Men också ett sätt att minnas, lite sentimentaliskt.  

Gratulerar Hillevi & Mats. Stundar en vecka i Singapore. Beviset att det verkligen är dit som de åker – vykortet som de lovat mig. Och införstådd med att gradantalet är högst annorlunda mot här hemma. Vet egentligen inte vad de ska syssla med. Köra skolskjuts?  

Drar ihop sig. Till ett mullrande veckoslut. Speed Weekend som funnits på orten antal år nu. Intressant ser hur väl de lyckas med åskådarleden. För de som ordnar har lagt ned ett stort arbete. När det verkliga mullrandet hörs så darrar hela huset.  

Tredje matchen i kvartsfinalspelet. Hemma mot Vänersborg. Och tredje raka segern. Därmed klart. Laget går vidare. Men det var på gärdsgården. Oavgjort vid full tid, oavgjort efter förlängning och sedan gå-vidare-på-straffar. Grattis Saik bandy, snart vankas Studenternas.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar