lördag 10 februari 2018

Seol morgon


Kalla den Änglamarken, Himlajorden om du vill. Eller denna tidiga lördagsmorgon Charlotte Kalla. Klart jag kollade in. TV på från 07 för att hinna vara med på uppvärmningen också. Skiathlon. Tittarvänligt. Och  än mer intressant med svenskor som kör offensivt. När rycket kom i den branta backen så kändes tårarna nära. Ofattbar tempoökning. Charlotte forsade fram, flög upp. Medan övriga Kall(n)a(de) något. Och nära, nära att Ebba Andersson kunde knipa bronsblanketten. Vad månde komma från den orädda 20-åringen från Sollefteå?

Kanalbyte. Damkronorna vann efter raffel mot Japan med uddamålet. Där hjälteglorian tillhörde Sara Grahn, svensk goalie. Normalt i Brynäs färgerna och tränad på individuell nivå av Pekka Alcén. Sara som fick full poäng av hockeylegendarer som Håkan Loob & Peter Forsberg. Grahn – svensk fura som står rakryggad i de värsta japanska stormarna.

Förnekar sig aldrig. Att bara orka. Förtala utan insikt. Läser insändaren från oraklet her self. Klarar inte av att dra slutsatser hur fordonsparken utvecklas i riktning för att trygga vår och kommande generationers ansvar för vår gemensamma miljö. Skitsnack för sakens skull. Speciellt tydliggjort efter gårdagens seminariedag i Tällberg då inte minst den norska representanten var tydlig med at i upphandlingssammanhang handlar det om el eller vätgas. När det finns möjligheter till utsläppsfritt vore man allt bra korkad om man inte nyttjar dessa möjligheter.

En annan reflektion torde vara att beslutsunderlaget kunde faktagranskas. Så att det i sig inte leder till de dystra hjärnornas kamp. I antal skrivningar är det all anledning fråga sig vem som är författaren bakom. Och vad syftet är att skriva på detta sätt. Har man fastnat i ordet fossilfritt och inte alls har en uppfattning om kommande skatter och utvecklingen i världen i övrigt. Då verkar det som att utsläppsfritt är en hotbild! Eller är det en ambition i att lyfta fram en ny OS gren; I renodlad oförskämdhet?

Blev inte så mycket i övrigt under den här förmiddagen. Frukosten och förmiddagskaffet fick fylla ut övriga minuter. Inte för att jag laddar för träningen. Men idag var det dags för tabata-pass redan vid tolv. Och insikt – borde träna betydligt mera. Men det är väl latheten som kommer emellan.

Eftermiddagen var nervositetens högborg. Trodde nog inget egentligen. Inte med de spelartapp som Brynäs hade nere i Alf Svenssons centralort. Visade sig återigen att man ska aldrig vara slagen i förskott. Oavsett vilket team man kan plocka ihop. Skön victory med 3-1. Och dubbelt så skön efter fyra raka förluster. Kanske skulle läsa in resultaten efteråt – och slippa jaga upp mig så himla mycket. Hjärtat på högvarv i tre fulla perioder. Gäller käka trombyl kontinuerligt.  

Patient på annat sätt. Obetalda patientavgifterna i vårt län nu uppe i 55 miljoner. Som det kunde gå göra något värdefullt av – om de levererades in. Men knappast.

Och just patient kan man ju bli på olika sätt. Visade sig under eftermiddagen i eftermiddag. Man i 20 årsåldern nedskjuten med flera skott. Fast alla riktade mot underlivet. Redan känd av polisen berättar väl att det inte var någon överraskning. Utan uppgörelse i den undre världen. Nu i Gävle centrala delar.

Laddad med skarp ammunition. Jonas dunkade dit fem baljor och totalt 37 hitintills, denna säsong. Förstår mycket väl att Murren velat ha över honom till Saik bandy inför den här säsongen. Kunde ha blivit Studenternas store härförare.   

Från ett riktigt derby i London. Och inför 83.000 åskådare. Till Östersund på torsdag och Europa League. Lite annorlunda miljö för stjärnspäckade Arsenal. Frågan blir väl hur långt kan den jämtska sagan sträcka sig. En kväll där vår egen nomineringsstämma ska följas av Jämt Kraft.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar