söndag 18 februari 2018

Felvallat


Skillnad mot löpning! Fast det kan ju vara skillnader i svikten i skorna? För i morse gick det tungt, eller inte alls. För svenska stafettlaget som på förhand skulle matchas mot Norge. Men komma efter med dryga två minuter – det är ren utklassning. Och så presenterades en bortförklaring, dåligt vallade skidor. Onekligen sant, men plockas aldrig fram om svenskarna gör en bra insats. Då handlar det aldrig om bortvallade motståndare. Skillnad det. Fast visar ändå at det finns en tydlig koppling till materialsport och skidor. Svenska herrarnas insatser, intill nu, knappast något att skriva hem om. En ny tung Pyeongchang morgon.

Inser att det bästa med vardagsmorgnarna är att just slippa gå upp tidigt för att sedan bli kvar och häcka framför TV rutan. Blev ett mycket passiviserat veckoslut. Men istället ganska mycket nära Sixten. Och det är ju också kvalitetstid.  

Inte blev det bättre när Damkronorna förlorade i förlängningen mot……Japan. Borde vara omöjligt att ens tänka sig kunna hända. Ändå hände det. Avslutet för Leif Boork som ansvarig blev en mycket mörk resa.

Hinner se över kommande vecka. Inte helt fylld – ännu. Finns möjligheter plocka in saker och ting som gör skillnad. Inser att fredagens ”bokning” kanske mer tillhör kommande gruppering. Med framförhållning och strategi i tankarna. Och för att ta mer utvecklande plats. Egen taktik till det; avvakta och se tiden an.

Förr eller senare kommer alltid sanningen fram. Även när svenska regeringen köper internationella tjänster. Just nu köpt till sig ordförandeplatsen i OECDs biståndsorganisation. 12,4 miljoner är den käcka notan för skattebetalarna att bidra med. Hemligstämplarministern lystrar till namnet Isabella Lövin.

Varit dit. En gång. Då för vandringar, inte för skidåkning. Österrikiska orten Bad Gastein. Verkligen kuperat och med minnesvärd blandning hisnande landskap och god träning. Tyvärr också nu en plats där 15 årig svenska kört ihjäl sig på skenande skidor.

Stor geografisk yta – ändå så litet underskott. Det som redovisas av Hälsinglands Utbildnings förbund. Och som driver deras gymnasieutbildningar. Klart att tankarna svindlar. 

ATR 72 från Aseman Airlines. Flygplanet som lämnade huvudstaden Teheran mot staden Yasuj i västra Iran. Och som kraschade med sina 66 personer ombord. Allt kan hända, alltid.

Anslog sena förmiddagen till en längre promenad. Den bit jag gick som var oplogad blev tung, mycket. Ordentlig tung kroppsvikt så pallade inte underlaget. Pulsen höjdes rejält. Men ångrar ändå inte vägvalet. Rena viltstråket. Gott om älgtramp, dock inga älgar. Men rådjur, i massor. Tre olika grupper, minst tjugo stycken. Det knepiga att de pressas ned mot närhet till hus. Borde vara mer skygga och ha större tillflykt till skogarna. Ingenting är längre som förut.

Uppringd. Viss uppdatering vad som händer i vårt län. Andra kretsar som kör sina möten under veckoslutet. Och bjuder in våra högsta uppställda politiker för inspel, föreläsningar. För att stärka tillhörigheten, sammanhållningen. Skapa drivkraften som till att börja med håller över valet. Men också över hela kommande mandatperiod. Främst handlar det om betydelsen av ledarskap. Som i precis allt annat. Ledarskap som uppmuntrar delaktighet och har tydlig riktning mot det ledarskap som ska enbart lyfta ledaren själv, det kosmetiska ledarskapet.

Lite leende fanns det anledning skymta fram. Det riktiga OS har ju stampat igång med sin hockeyturnering. Och den verkliga fighten Sverige/Ruotsi vs Finland/Suomi. Med vinst för de svenska Tre Kronorna med 3-1. Som det ska vara, efter kamp in i kaklet. 

Och så var det två vinster. I vägen mot semifinal. Och därefter antal matcher på färden mot SM finalen och SM guldet. Ingen hemlighet hur väg och ambition följer varande. Ikväll 4-2 vinst borta mot Vänersborg.

Allt medan jag tog min kvällspromenad och sedan skrapade ihop dagens lilla snöfall. Finns en form av ära att ha ordning och reda så att snöpulsning undviks.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar