tisdag 13 februari 2018

Att kunna ( C) framåt


Trafiksäkerhetsföreningen. Brev med slutgiltigt besked. Påkörd på parkeringen utanför Stadshuset i sommar – en lördag. Smitningssmäll. Inget vittne och besked att försäkringsbolaget gjort rätt som tog ut den högre självrisken på grund av att det inte fanns några vittnen till händelsen! Bra med förtydligande så jag inte riskerar lägga någon försäkring på bolag med sju bokstäver! Vittne till oskadad bil när jag lämnade hemmet. Intyg om det otroliga i att jag skulle ha skadat min egen årsgamla bil på vägen mot förrättningen på Stadshuset från bilbolaget. Räckte inte. Med andra ord skulle jag ha stannat efter vägen och i sommartid, lunchtid, ha stannat och iklädd kostym ha skadat min egen bil. Gott med mångfald. Så att det finns flera försäkringsbolag att nyttja – varav ett att inte nyttja.

En morgon som gav någon form av motion. Nattens snö i mindre mängd. Men skönt undanröja den vita varan efter gatan. I varmgrader och klibbig hantering mot snösläden.

En annorlunda dag i annan form. Sprint i OS. Utan en medaljkandidat som ej blev uttagen. Men det handlar ju om herrsidan. Mer en form av turistklass nu. På damditon något helt annat. Tuff utmaning med Drottningen från Malung. Överlägsen vinnare. Stavas både till namn som på skidor; Stina Nilsson. Vinnarinstinkt långt över det mesta.

En dag i läroutveckling. Möre & Romsdals Fylke, nära bekanta genom CPMR på besök halva tisdag och större delen av onsdagen. Imponerad av deras föredragning där de insiktsfullt arbetar för det utsläppsfria samhället. Där naturgasen nu omvandlas till hydro. Med andra ord vätgas. Självklart för de som verkligen fightas för det samhälle som är i utveckling och som också ska kunna överlämnas till kommande generationer på ett positivt sätt.

Besöket hand i handske för att koppla på i vårt eget arbete kring lagring av energi. Där är vi på tå, tillsammans med något framgångsrikt företag. Att göra skillnad, våga gå först i ledet. Inte alltid så tydligt. Men helt nödvändigt, att våga för att vinna. Den klimat och miljö som är nödvändigt för att fler kan pröva sina vingar – likartat Stina Nilsson!

Möjligen borde vi själva ”göra resan” internt. Sätta upp visionerna men också tydliga mål. Vad det är vi strävar efter. Och även skapa stolthet/ambassadörskap kring. Fortfarande gäller att the winners take it all. Måste därmed också nyttja vårt geografiska läge mer strukturerat, bättre. 

Winners var det knappast för Saik bandy. Torsk borta mot bottenlaget Motala. Kanske gladde det Tommy, son av Motala. Men borde inte kunna hända. Nu blev det serievinst i alla fall och därmed såväl penningabonus som att välja motstånd först. Men ändå!

Slutsatser från den långa dagen; Oerhört lärorikt – för mig. Enklare än förut sätta in saker och ting i sitt sammanhang. Och även förstå att där vi orienterat oss fel borde vi snarast justera färden. Än tydligare – riktningen. Känns onödigt at orientera bort oss själva när riktningen är så uppenbar. Stavas naturligtvis insikt men främst ledarskap. Och formligen längtar till onsdagen och fortsatt möte med den trevliga norska gruppen. Inklusive givetvis de personer från vårt eget geografiska område som ställt upp så wähl och visar det allra bästa ambassadörskapet. Dessutom ser vi redan nu fortsättningen!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar