måndag 26 februari 2018

Minus eller plus


Minus 10. Tittade ut och såg tvåsiffrigt. Men den varningen har ju legat ute länge. Minus 3, Gefle IFs siffror i Svenska Cupen och uttåget fixerat. Minussiffror rent sportsligt ger inga framgångar, vare sig nu eller i senare skede. Minus bidrar heller inte till utveckling. Vare sig ekonomiskt, sysselsättningsmässigt eller i invånarantal. Enkel matematik. Som inte kan döljas ens i de värsta snöstormarna.   

Väder på olika sätt. Som efter Upplandskusten. Endast en bana på Arlanda var möjlig hålla uppe. Och E4:an allt annat än inbjudande för bilkörning. Några kraftiga smällar visade att bilen borde ha fått stå. En hemmadag hade varit att föredra. Kanske även för Löfven. Som hamnade i en trafikolycka. Men som till slut kom till Akademiska. Inte som patient men mer som jultomte. Utlovade 14.000 nya arbeten inom hälso- sjukvården. På några få timmar. När vi inte ens klarat av fylla nuvarande utbildningsplatser. Men samtidigt är det ju valår. Så då avslöjas intresset just för sjukvården. Speciellt när opinions instituterna pekat ut området som mest avgörande i kommande valrörelse. Lova brett men hålla möjligen något tunnare.   

Jämför. Utfallet mellan de olika landstingen/regionerna. I alla fall de som jag kan jämföra med i det aktuella geografiska område. Tittar på underskottet i hälso- sjukvården, tittar på procentuell kostnadsökning, tittar på det ekonomiska resultatet. Ingen annan region slår os själva i positiva siffror! Inte alls det som illvilliga röster och personer försöker slå fast.

Sportlovsvecka. Annonserat och utlovat ställa upp om det är något som killarna vill göra. Till slutet av veckan. Men hitintills ingen återkoppling. Vilket kan betyda att de själva fått fullt program. Gott det. Precis som en vecka kring tema sport ska vara.

Dagarna så lika men ändå så himla olika. Boende på en starkt begränsad yta. Ändå redovisas verkligheten på så olika sätt. Ofta dag från annan. Idag låg vi väldigt nära den faktiska verklighetsuppfattningen. Det allra mesta stämde på pricken.

Känns som helt otroligt. Att sitta fängslad i någon form av korrugerat plåt fängelse i Eritrea så många år/dagar. På måndagen har det gått 6 000 dagar sedan Dawit Isaak fängslades år 2001. Ändå går ett rykte att han fortfarande lever. Totalt fiasko att inte ens FN kunnat plocka ut honom. Ingen vet vad svenska staten gjort åt det här.

Den sibiriska kylan har tagit ett fast grepp om landet. I Sälen möttes skidåkare i Vasaloppets öppna spår av 28 minusgrader vid starten på måndagsmorgonen. Spännande se veckans utveckling! Om Per-Ewert & Co får känna på den sibiriska vintern. I omfattning kyla, upplevelse, utsatthet. Egentligen är det ju helt frivilligt. Att vara eller inte vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar