måndag 23 april 2018

Extremt


Extrema rörelser. Fullt klart har vi fått in antal sådana. Och det är klart att extremism är ett hot mot samhället. Nu vandrar det fram i annan skepnad också. Extremt vattenflöde. Som utsätter våra samhällen för olika hotbilder. Översvämningar. Till och med så att det formligen sprutar upp ur våra dagvattenbrunnar. Som ju istället ska ta emot. Är meningen.

Bilderna från såväl vår egen kommun som andra kablas upp och visar hur sårbara vi är för det som inte får hända. Och så är det frågan om ansvaret. Som oftast ligger tungt på fastighetsägaren. Möjligen en följetong även sedan vattnet dragit sig tillbaka.

I annan form. Som fruset vatten. I vintras var det väldigt mycket. Och nu ligger notan för snöröjningen tungt. Ingen trevlig present men förståelig. Gäller ha resurser få bort den vita varan, liksom det gäller ha en fungerande snötipp som ligger bra till logistiskt. Varje meters körning kostar pengar som läggs på hög för att finansieras av skattebetalarna.  

Klart det var en ny upplevelse. När vi är bortskämda med en rymlig fullmäktigesal. Nu blev det mer ett fullmäktige i en form av trängre garderob. Men allt går ju. Och även här var det en början och ett slut. Kommer säkerligen utvärderas genom gruppledarnas försorg. Och beslut om fortsättningsvis lokal kommer delges oss andra. Bara gilla läget.

En folkhälsofråga. Givetvis. För radon vill vi inte ha. Sedan är det en annan fråga hur vi begränsar den strålningen. Helt överens om att det måste mätas. Sedan finns det andra åsikter om kartor – eller inte. Är nu kartor ett avgörande sätt för att begränsa radonproblematiken så är det väl ok. Om inte – så skulle vi behöva resurserna till annat.    

Stödet till partierna förändras. SVT/Novus visar nya siffror för april månad. Största partiet tappar mest. Sedan är det förstås helt annat med opinionssiffror mot valresultatet. Eller som erfarenheten klart säger; Den som lever får ( C).

Medborgerlig samling. Ytterligare missnöje som paketeras in och blivit nytt parti. Vad det kommer innebära vet väl knappast någon nu. Mer än att de profilerar sig som ett nytt högerparti. Bygger missnöjet en hel del kring den s k decemberöverenskommelsen. Som de presenteras som ett svek.  

En back ut, en annan in. Saik bandys ena back till Falun. Medan Brynäs hämtar in sin back från utlandstjänstgöring. Möjligen då som ersättare till egen landslagsback som kan vara på glid utomlands istället.  

Min lilla Grahn så grann och fin. Men nu inte längre i den reklamfria Brynäs Hockeydräkten. Nu har Sara Grahn flyttat långt upp i mörkrets rike och kommer nästa säsong vakta Luleå Hockeys bur. Undrar om hon blir bättre målvakt genom att spela i det överlägsna laget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar