fredag 6 april 2018

Kloak syn


Mycket kloak under dagen. Viktigt kolla upp att avloppssystemet fungerar efter att ha legat och tryckt där nere sedan 1945. Jonas tidigt på bettet. Går billa upp och fixa till. Osäkert standarden hos systemet just nu.  Fick till en hel del andra frågor också. Inkluderande åka upp till Hyttmarken. Det är dags göra något åt den konstanta vedeldningen. Bergvärme är ett bekvämt alternativ. Och ägarna också inställda på att ändra till detta. Kom antal andra tips för att säkerställa huset.

Martin färdig med sin planering – nu har jag schemana i min ägo. Bara jaga pengar. Hur bara det nu kan vara. Fast drivet finns där för utegym/hinderbana, liksom för att få till två parkområden som heter duga. Har en tydlig mottagare för idéerna. Men den personen vet inget – ännu.

Och så eftermiddagen med ny teknik. Går ju fixa rör även utan att plocka upp dem. Relining i verkligheten. Fick vara med ned i precis varje rör. Och verkligen se hur rören tagit stryk under åren. Går på sista versen. Också de märkliga övergångarna mellan gjutjärn, plast och betong. Inte billig prislapp i denna offert. Men möjligheten låta saker och ting vara som de är? En omöjlighet.

Snabba ryck in till stan. Vill få till det där med att återupptaga bloggandet. Har ju inte fungerat med nya datorn. Alltid hjälpsam Susanne. Fast den här gången gick även hon bet. Fick ta kontakt med den som lade in möjligheterna en gång. Och då lyckades det och jag var åter på spåret för att kunna ge uttryck för känslor, uttryck, upplevelser.

Blev nog ganska bra i alla fall. Flytten för mamma. Och direkt verkar hon hittat en själsfrände. Nog så viktigt. Även här – ypperlig personal. Och trivsamma lokaler. Samtidigt är det ju det här – med det sociala som enbart kan fixas till nära – hemma i Årsunda! ”Nu sätter vi på oss och åker hem”. Fast den kommentaren hade hon också på förra boendet.

Christoffer. Slog på något sätt an tonen. Skrev på nytt två årigt kontrakt med Saik bandy. Så nu är en av de allra tyngsta pjäserna landade. Hoppas på flera och ett mer toppat lag till nästa säsong. En säsong som gjord för revansch. Gruvlig revansch. Fast då i finalen vs Villa Lidköping.

Klart jag gillar Ove Molin. Oerhört mycket. Ändå klappade hjärtat för Timrå – förstås. Sjunde och avgörande matchen, nere i Blekinge. Unga, billiga Timrå mot tyngre och dyrare Karlskrona. Och till slut, SHL biljetten till Medelpad. Önskebiljetten för stora delen av Hockey Sverige.         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar