torsdag 19 april 2018

Fortsatt dag av lycka


Första gången av så många. Klart man inte kan säga något i förskott. Men fick i varje fall dels se med egna ögon. Liksom lite lätt beröra. Att de är så små. Var ju så länge sedan så det är svårt att exakt kunna återberätta själv. Liten är hon onekligen. Och så himla nyfödd – ännu.

Fick smset att det var ok komma. Och givetvis kom jag. Men undvek att vara så framfusig att hon eventuellt skulle börja gråt. Nu måste hon få umge sig med kända röster, kända ansikten. Och dit räknas jag inte själv. Inte ännu i vare fall. Blir svårt undvika nytt besök i morgon kväll. Och då kanske också klara av att fånga blicken. Eller få byta blöja.

Gratulationshälsningarna fortsätter droppa in. Så väldigt många känner till händelsen. Väldigt många förstår den värme som uppstår. När det nya livet börjat blomstra. Känns så långt in i hjärteroten. Har de så små fotbollsskor, hockeyskridskor?

Några profiler på tåget ned mot Stockholm. Profiler som deltar i arbetet inom Mälardalsrådet. Och förstår kraften i det arbetet. Passivt medlemskap betyder föga. Att inte delta alls torde nästan vara ”kriminellt”. Eller bygger på total avsaknad av förståelse.

Besökte mamma, givetvis. Härligt få veta att de nu tänker låta henne träna, låta henne få gå omkring med stöd av sin rullator. Träna för livet gäller oavsett ålder.   

Nu är det klart med nummer ett inom Moderaterna också. Så ledningsfunktionerna i partierna inför september valet dras på olika sätt av olika personer i olika länsorter. (M) Ljusdal, (S) Söderhamn, ( C) Söderhamn, (Mp) Färila, (Kd) Ovanåker, (Sjukvårdspartiet) Bollnäs, (L) Gävle, (V) Gävle, (SD) Gävle. Tur det är så oerhört kunniga personligheter att de kan ställa sig över den egna mantalsskrivningsorten. De sanna regionföreträdarna.

Kungsgatan. Alltid intressanta möten inom Sverigegruppen CPMR. Så viktiga arbetsområden man engagerat sig inom. Ställer givetvis frågan om vi har någon ribba i det arbetet över huvud taget. Delta för fritt valt arbete, eller delaktighet för resultat. Att delta är att göra det på riktigt. Inte bara hasa omkring. Många härliga personligheter i den svenska arbetsgruppen. Provar med mail så kanske det kommer någon återkoppling som visar att jag har förtroende själv, eller intet.

Ny vinst. Denna gång med 4-0. Första gången också vinst, då med 7-0. Sådana där siffror klarade inte Växjö av att inkassera mot skadeskjutna Brynäs. Men mot Skellefteå känns det som en enkel finalserie.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar