fredag 6 april 2018

Dagar komma


En legend är borta. En person som det går att relatera så mycket runt – och kring. Som funnits där alltid. Så känns det. En person från den svenska folksjälen. Som också gett vårt län och speciellt Järvsö ett tydligt ansikte. Folkkär. Lill Babs gått ur tiden. Oförglömlig.  

välformulerat av dottern Kristin; ”Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom. Hennes hjärta har slagit många sköna slag för publiken, familjen, kollegerna och vännerna men nu får det vila. Mamma kom in akut för hjärtsvikt och då upptäcktes en elakartad cancer. En kombination som blev för tuff för vår så annars envisa och starka mamma. Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla i dag på förmiddagen. Nu vilar hennes själ hos mamma Brita”.

Ekonomisk analys. Och givetvis räknas då hela koncernen in. Siffrorna klargjorde vilja miljardåtaganden kommunsektorn har redan till 20121. Och hur det slår för var och en av kommunerna. Om invandrartalen ligger fasta. Men för vissa blir det ökningar, andra borde redan nu inse att man kommer minska. Och försöka rätta munnen efter matsäcken. Analyserna så väl uppbyggda att de borde nå åtminstone hela politiska församlingen. Sedan är det en annan fråga om det finns opposition som tar på sig svetsglasögonen och inte rättar verkligheten efter kartan. Syns så tydligt i hela vårt eget län att förutsättningarna är så himla olika. Handlar mest om geografi. Den hållbara tillväxten måste ske från rötterna och uppåt. Tvångsflyttning av arbetstillfällen är mest till för att förstärka en krisstämpel.

Intressant också om det är över huvud taget möjligt tvätta fram ett riktigt varumärke utan att sätta upp tydliga mål. Blir så lätt mundiarré annars. Då möjligen nå en speciell topp, floskeltoppen.

Etableringsfrågor. Svårt få dialog kring om det inte matas in från rätt nivå. Rätt nivå och från rätt person. Men det finns ju andra som lyssnat och vill prova möjligheterna. Mer et fruktsamt angreppssätt än att leta efter problem. Då kan det lätt bli att hitta problem även när inga problem finns. Går nog inte utveckla genom utbildning. Utan mer förstå att vi alla är olika. Och att et lag måste byggas med mångfald, där olika kompetenser kan stödja varandra för teamets skull. Enfald är inget annat än just – enfald.

Tager du denna………Ny vigsel lokal utsedd. Mitt i ett hotell men på en avsats – om nu trappen stängs av under ceremonin. Blir blott att prova och då se hur saker och ting fungerar. Finns hiss så det går ju ta hissen ned efter vigseln! Men blir en konstig symbolik.   

Hissen ned tog Leksand. Eller rättare sagt man missade avancemanget till SHL. Istället tillföll den platsen fortfarande Mora IK. Lilla föreningen, David som slog stora föreningen, Goliat. Höll på båda! Är ju geografiskt nära. Förstår att Leksand drar med folk i SHL arenorna men Mora har ju faktiskt Anna Hed som kommunstyrelsens ordförande! Problemen radas nu upp för Leksandslaget som redan tappar spelare i den högre seriepyramiden.

Partimöte. Blir att försöka fundera på vad vi beslutat – men spar det till morgondagen. Och får då försöka få ihop en form av protokoll. Så pass tydligt att alla som kom ikväll känner igen sig – och de beslut som också togs. Tydlighet, öppenhet, riktning, ärlighet – finns en hel del värdeord som måste ges måste hanteras. Hoppas verkligen att sakkunskapen gett de stöd och insatser som lättar på bördan och gör resan värd mening till hundra procent.

Sen avslutning. Tydligen inte så där enkelt fylla år och firas. Istället hade dagen inneburit mer av ohälsa, som.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar