tisdag 24 april 2018

Stolt


Stolt, oerhört stolt få tillhöra ett lag som vågar stå upp för humanism och allas lika rättigheter. Att lyssna in Johanna Jönsson stärker mig i förhoppning om att mänskligheten övervinner trångsynthet och enfald. När ett dåligt förslag ställs mot en verklighet utan sans och förnuft. Då är det rimligt stödja det minst dåliga.

En lagstiftning som bygger på en tillfällig lagstiftning, som bygger på en annan tillfällig lagstiftning. Som bygger på en annan tillfällig lagstiftning. Då blir det bräckligt. Men ändå bättre än fritt fall. Att det nu skorras bland brunskjortorna berör mig inte alls. Snarare tvärtom.

Heder att inte fegt dra i handbromsen och ta vägen ut ur frågorna genom att hävda att förslaget inte var tillräckligt. Det skulle ha varit i dignitet, eller värre, som när miljöpartiet tappade sin kolbit så grundligt.

Politiskt inriktningsdokument. Klart en avvägning med tydligt budskap mot floskelskrivning. Bollade under eftermiddagen med Hampus. Vissa saker och delar kändes som de fattades. Svårt förstå varför personalrekrytering, personal frågor i stort, inte ska finnas med. När det dessutom organisatoriskt är underställt styrelsen.  

Besöksnäring. God genomgång under förmiddagen. Hölls ihop på ett begripligt sätt. Professionalitet, Glädje var två av ledorden som måste finnas med. Finnas med i verkligheten. Som i övrigt handlade om innebörden i Tillsammans, samarbete, samverkan.

Nu är grillen inköpt. Så gäller bara få hit värmen. Klart det ska bli antal tillfällen med grilldofter och därefter goda stunder tillsammans med olika köttstycken. Det ska vara gott att leva. Livet är en fest. Handlar mest om inställningen.

Sparkarna upp till förvaring i Hyttmarken. Och hem istället med trädgårdsmöbler. Som det ska vara. Hann få med en promenad. Med stavarna i handen och i den andra mobilen. Inte helt ovanligt. Det heller.  

Redan nu val i Orust. Vitval eller vad det nu kan handla om. Som drivet in i hand. Vet inte hur det gick med djuret. Men uppmärksamhet drog djuret onekligen till sig.

Förtroendet för arbetsförmedlingen. Rasat så starkt mot en rejäl kraschlandning. Enkäten visar tydligt det betyg som svenskarna sätter på myndigheten. Lågt, mycket lågt.  

”Eftersom jag och Patrik kommer från olika orter i länet är det naturligt att vi har lite olika perspektiv. Jag vill lyfta fram glesbygdsfrågor, infrastruktur, möjligheten att leva och verka i hela länet, att ha lika tillgång på sjukvård oavsett var man bor. Gävleperspektivet behöver inte jag ha, det kommer fram av sig själv”. Och det är ju ärligt sagt. Geografi gör skillnad! Och nu har (M) sin ledare i Hälsingland. Och skulle då tillsammans med de andra partiernas ledare stå mot Gästrikland? Som dock har några     s k toppnamn att stödja sig emot. Framtiden kommer visa om geografin har den här betydelsen.

Betydelsefullt var kvartalsrapporten från Sandvik. Fyra miljarder är ingen småsumma precis. Framtidstro, framtidshopp. Som också smittar av sig på hela samhället.

Allt från mitt perspektiv som dock inte omfattar gungstol men väl epitetet farfar. Vad det nu innebär i verkligheten.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar