måndag 30 april 2018

En sådan där - mellandag


En tävling, i att vara först. Bli först. Och kommer mycket väl ihåg festen. Den s k 40-årfesten. Men nu handlade om något helt annat. Sjuttio jämnt. Blev ett stort släktkalas där nere i Sjövik. Trodde först vi skulle bli åtta. Men det blev fullt hus. Och som alltid – väldigt god mat.

Glimten i ögat och sprittande fart i benen. Felix showade loss. Blev liksom inte trött än hur mycket han uppträdde. Tuffade till sig alltefter. Får följa upp under morgondagen.

Fyllde måndagen med en hel del måsten. Saker och ting som skulle ha utförts, små saker men samlat en hel del. Började på Pastors. Välvilligt ställde Gunnar upp på sin lediga dag. Och så kunde det uppdraget prickas av.

Och så där synsvag så finns det behov med glasögon. När de gått sönder fordras biträde. Synsam förstås, alltid välvilligt hjälpsamma. Plussade på med att boka en undersökningstid. Kanske är dags göra den där kontrollen nu. Bilar kontrolleras ju varje år.

Mamma besöket. Viktigt. Kanske för henne också. Med positiva ord från andra boenden så blev det sång idag. Också. Och möjlighet för mig tydliggöra att på söndag är det dags för att komma hemöver. Antal timmar. Inget telefonnummer till färdtjänst idag. Men glömmer inte bort att boka!

Ingen träning idag. Och egentligen ingen målning av vare sig Carl-Henrik eller någon av hans kompisar. Ställningen kvar. Kanske en vecka. Otroligt att det ska hinna fixas under den tiden. Fast klart på huset med grundmålningen – så där längst upp. Ska ju till två lager ytterligare med den färgsättning som de väljer. Eget beslut skulle varit något ljust. Men så klart är det de som bestämmer.

Fick se lilla tjejen kort idag. En riktig höjdare. Hon har redan gått upp i vikt. Låg där och sov så skönt i vagnen. Med lite tur så kommer de igen i morgon. Oavsett om det blir regn eller inte. Utan regn så borde Carl-Henrik få ihop ett kompisgäng och färga vidare. Så mycket som möjligt.

Inte bara majkasar. Uzbeker. Stor razzia över landet och många med det ursprunget gripna. För planering av terror. Bevis för det eller inte – kommer att visa sig. Annars bara rädsla.  

El, så himla beroende. Men ikväll stora nederbördsområde – och åska. Bakgrunden till att tusentals människor i Kronoberg och Kalmar varit helt utan elektricitet. Har känts ganska säkert i våra breddgrader. Förhoppningsvis något som består.

Silly Season i så många klubbar. Men tystnad råder i Brynäs. De som landats är inte de som tillhör seriens spetsspelare. Finns så mycket mera att prestera.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar