söndag 15 april 2018

Intet är som väntans tider






Klart det känns starkt. Att vi fortfarande i en lång högkonjunktur har så många som fastnat i ett utanförskap. När vi verkligen behöver oss alla i meningsfulla och viktiga arbetsuppgifter. Ett utanförskap som är olika från kommun till kommun. Men lika hårt för den enskilde oavsett var densamme bor och verkar. Siffror får inte dölja den enskildes inlåsta situation. Vår insats måste vara att hitta motivationen hos alla, skapa förutsättningarna. När ungdomars arbetslöshet är stor och den psykiska ohälsan ökar – då måste det finnas förslag som öppnar inlåsningen. Att hitta motivationen under sin skoltid, att få till en form av vägval i sitt liv. Precis som det som skapar framgångsrika idrottsmän – går inte utan att hitta motivationen.

Fullt klart var de nya jobben skapas. Statistiskt skapas de i fyra av fem fall i småföretag. De stora klippen söker vi alltid medan insikten borde vara att vi har all anledning arbeta för att få till de nya, mindre företagen. Som bidrar till att ge samhället livskraft. Också tydligt vilka samhällen som klarat sig bäst – småföretagens eldoradon. Vad kan vi göra? Snabb beslutsgång, öppna detaljplaner, delade upphandlingar är enbart de en del av medicinen.

Trodde det var dags idag. Fick rapporten över sms till Falun. Men sedan kom ingen återrapport. Smakade en del på själva ordet. Men inget idag. Som att sätta ihop korta far i två ord direkt efter varandra. Naturligtvis känns det gammalt. Nu får vi se framtiden an. Det som inte sker idag, kan ske en annan dag. Onekligen förväntansfull. Något annat vore en ren och skär lögn.

Lite tomt att Linda slutar. Härlig tjej som ger glädje. Men nu ska hon prova sina vingar i ett annat pastorat. Tjänstledig men naturligtvis väldigt välkommen åter – om så blir framtidens seglats. Hann hem till mitt eftermiddagsuppdrag. Och sextiofem personer i kyrkan var om inte rekord så i varje fall ett imponerande antal. Och kören skötte sig ypperligt!

Syrien – inget nytt. Måste få bli uppdaterad av Hassan. Allt det här berör oss med säkerhet också i Svedala. Är ingen lek. Blodigt allvar som inkluderar muskeluppvisning av de som vill se sig som supermakterna.       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar