söndag 22 april 2018

När man får - värdefullt besök


Blandad kompott. Som det är varje dag. Så varför skulle söndagen vara ett undantag. Några tapetvåder kom upp i Nils-Olovs gamla rum. Men endast antal. Mest för at se hur de kommer te sig på väggarna. Blir en mycket blommig variant. Kanske fixas klart – någon gång. Nu ser onekligen vådorna ganska ensamma ut. Efter kommande vecka så…..

Berikande besök. Från Frank med fru och son. Finns så mycket intressant ösa fram. Idéer, kontakter med möjligheter. Klart vi kommer utvidga idéerna till verkliga resultat. Stillasittande utmärker enbart de som inget förmår uträtta. Och just den här kontakten tänker jag både fördjupa som bredda.

Dokument i handen. Hade liksom trott at vi hade en vägförening som fungerade. Men det kan knappast vara så svårt plocka ihop en grupp som vill ta ansvar i tydliga infrastrukturfrågor. Berör ju oss alla. Konstigt om det skulle saknas intresse. Fortsättning kommer garanterat följa.

Kort besök men med spets. Från syster per idag. Och vips så har jag nu fått TBE vaccin insprutat. Utan att svimma så fick jag sprutan inborrad. Så har det känts för mig som i alla fall förut varit väldigt rädd för de vassa tingestarna. Nu hann jag inte ens med att bli svettig.

Avdelning etablering. Eller etableringsmöjligheter. Även i det fallet, precis som det första, kör vidare utan att koppla in några former av myndigheter. Krånglar bara till saker och ting – och resultatet knappast mer fruktsamt.

Samverka eller bygga nytt organ för att positionera sig. Klart att samverkan och samarbete är det mest fruktsamma och som ska prioriteras. Lyssnade av radions nyheter som försökte få till motsättningar på temat. Någon gång får det vara slut på att bygga nya organisationer, strukturer när samverkan och samarbete är så naturligt utveckla istället. Avslutningen på inslaget var oerhört färgat; ”….sa….., som inte vill samverka kommunalt”.

Stora grattis. Lasse Bengtsson som nu klivit in i rollen som pro rektor för Högskolan Gävle. Något man inte får av sig själv – något man förtjänar. Här gäller det att ha huvudet på skaft ständigt.

Dagens skräll. Gefle IF vinst på bortaplan. Men motståndet? Norrby. Knappast något man skakar i knälederna för. I bästa fall Elfsborgs B-lag – eller kanske C dito. Men tre poäng är alltid tre poäng. Och de ska ju alltid plockas in också.

Spännande vecka. Fullt ös. Hade nog hoppats få mer tid för att kolla upp News55 Seniorevent på Gavlerinken. Har det antecknat sedan länge. Och har sedan länge haft mobilen öppen för att lyssna in om det behövs hjälp med bemanning. Ingen återkoppling så saker och ting fungerar tydligen ypperligt i alla fall. Senast förfrågan sände jag iväg per gårdagen som ett mail.

Ingen hälsa på mamma tid idag. Lär bli trångt måndagen också. Men tisdag – då ska jag verkligen prioritera rätt. Blir det bra väder så kan hon hänga med ut på en promenad. Jag kan köra stolen och hon visa vägen. Så får hon avgöra promenadens längd.

Telefonmöte i morgon kväll. Intressant få lyssna av hur många som svarar rätt eller blott berättar om verkligheten per idag. Olika år från år, dessutom är det ju s k valår per i år. Någon ny tråd kan ju etableras som det kanske också går att rulla upp. På något sätt. Men Mästarnas Mästare – det var ju redan ikväll.   

Kvällspromenaden blev inte särskilt lång. Men många personer som det fanns alla anledningar stanna upp och konversera med. Sådant som tar tid. Mycken tid. Men innehållsrik tid.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar